Mona Musca ramane la „statutul” de colaboratoare

Mona Musca ramane la „statutul” de colaboratoare

0 125

Curtea de Apel Bucuresti nu a scapat-o pe deputata Mona Musca de stigmatul de colaboratoare a fostei Securitati. Instanta a respins contestatia Monei Musca impotriva deciziei CNSAS prin care se stabilise ca aceasta facuse politie politica. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.


Curtea apreciaza ca Mona Musca a facut politie politica, stabilindu-se astfel ca notele informative semnate de aceasta au incalcat drepturilor omului si ar fi sustinut Securitatea in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare.


Mona Musca a depus, in 12 octombrie 2006, la CNSAS un document prin care contesta decizia de colaborare cu Securitatea ca politie politica pe care a primit-o de la Colegiul CNSAS. „Politia politica presupune incalcarea drepturilor omului si sustinerea Securitatii in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare, de opresiune. Din probele din dosar nu exista niciun element care sa confirme aceasta ipoteza”, explica avocatul deputatei, Valeriu Stoica.


CNSAS a respins, in 7 noiembrie 2006, contestatia Monei Musca, astfel ca ramane valabila prima decizie luata de Colegiu, prin care institutia stabilise ca deputatul facuse politie politica.


Potrivit avocatului Valeriu Stoica, solutia prin care CNSAS a respins contestatia facuta de Mona Musca este nelegala. „Mai intai, CNSAS nu a respectat drepturile de aparare, a refuzat sa admita participarea aparatorului Monei Musca la dezbaterea care a avut loc cu ocazia discutarii contestatiei”, declara Stoica.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.