Mona Musca anchetata pentru fals in declaratii

Mona Musca anchetata pentru fals in declaratii

0 120


Ex-deputata Mona Musca a fost convocata luni la Sectia de Urmarire penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, pentru audieri. Decizia vine ca urmare a faptului ca desi a declarat ca nu a colaborat cu fosta securitate, CNSAS a demonstrat ca Musca a fost informatoare, purtand numele de cod Dana. Initial, ex-deputata a negat colaborarea, dupa care si-a inventat tot felul de scuze. Mai apoi a contestat verdictul CNSAS, prelevandu-se de notiunea de politie politica. „Politia politica presupune incalcarea drepturilor omului si sustinerea Securitatii in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare, de opresiune. Din probele din dosar nu exista niciun element care sa confirme aceasta ipoteza”, a spus atunci avocatul deputatei si coleg de partid (PLD) Valeriu Stoica.


CNSAS a fost de neinduplecat, la fel si Curtea de Apel, contestatia Monei Musca fiind respinsa. Decizia de colaborare cu securitatea ca politie politica a ramas definitiva.


Acum Mona Musca este invinuita de fals in declaratii. Si ce fals, nu numai ca a declarat stramb, dar Musca a fost initiatoarea Legii Lustratiei! Deocamdata ea este audiata, urmand a se decide daca impotriva ei se va incepe sau nu urmarirea penala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.