Moment festiv pentru primul rector al Universității Transilvania

Moment festiv pentru primul rector al Universității Transilvania

Eugen Chiş a fost aniversat şi recompensat de foştii săi colegi chiar în ziua în care a împlinit 90 de ani de viaţă. Ceremonia a fost emoţionantă pentru fostul profesor, care a activat zeci de ani în învăţământul superior braşovean

Moment festiv la Universitatea Transilvania. Eugen Chiş a fost aniversat şi recompensat de foştii săi colegi chiar în ziua în care a împlinit 90 de ani de viaţă. Ceremonia a fost emoţionantă pentru fostul profesor, care a activat zeci de ani în învăţământul superior braşovean.
Eugen Chiş s-a născut în Haţeg, unde a absolvit liceul. În 1952 a terminat Facultatea de Chimie la Cluj, iar din acel an este în Braşov, atunci primind repartiţia guvernamentală, la Institutul Forestier din Braşov.

Timp de 10 ani a fost înfiinţat Institutul Pedagogic din Braşov, care a fuzionat în 1970 cu Institutul Politehnic pentru a constitui Universitatea Transilvania. A fost rector al Universităţii timp de un an, iar mai apoi şef al catedrei de chimie.

De-a lungul activităţii profesionale a coordonat şi îndrumat sute de studenţi, dintre care unii i-au devenit colegi.

Chiar dacă s-a retras, a ales să fie în continuare alături de foştii săi colegi, care i-au pregătit momentul festiv şi care îl apreciază pentru tot ceea ce au învăţat de la el.
Cei care l-au cunoscut au împărtăşit din experienţele pe care le-au trăit împreună de-a lungul anilor.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.