În cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, Corona Braşov va înfrunta acasă Unirea Slobozia, o echipă din linia a doua a campionatului. După victoria eroică de la Ploieşti, în drumul ei spre clasarea pe podium, Corona Braşov pare a avea un meci mai uşor, un binemeritat moment de respiro, înaintea altor asalturi de gradul trei. Declarații de la conferința de presă, premergătoare meciului cu echipa ialomiţeană

Camelia Hotea, jucătoare Corona : ,,Vrem să continuăm în aceeași manieră în care am început anul 2016, cu prestații bune, fără să dăm prea multe șanse adversarilor noștri, mai ales atunci când jucăm pe teren propriu. Acordăm importanța care se cuvine și meciului cu Unirea Slobozia, mai ales că noi avem și unele probleme medicale. Dar am convingerea că așa cum am reușit până acum să ne mobilzăm, să strângem rândurile și să ne completăm una pe alta la greu, vom face la fel și de acum încolo. Începem o luptă grea pentru a ne menține pe locul 3, deși am trecut de adversari puternici cum sunt Romanul sau Ploieștiu. Dar suntem deja obișnuite cu victoriile și ne-am propus să mergem pe aceeași linie astfel încât sfârșitul campionatului să ne găsească pe podium. Așteptăm și publicul alături de noi, atât în meciul de luni cât și în cele pe care le vom mai avea pe teren propriu, pentru că aportul lor a fost și este unul foarte important în jocurile noastre. Ei sunt cei care ne împing de la spate, ne dau aripi și ne fac să ne mobilizăm de fiecare dată”.

Corona,un…,,trofeu”?

Bogdan Burcea, antrenor principal Corona : „Am spus-o de multe ori, Corona a devenit în ultimele sezoane un trofeu pentru orice adversar din Liga Națională așa că nimeni nu vine să joace cu capul plecat împotriva noastră. Trebuie să fim atenți pentru că Slobozia are jucătoare experimentate, în timp ce noi avem problemele medicale pe care le avem. Vom încerca să continuăm jocurile bune din ultimul timp, mai ales că după etapa cu Slobozia ne așteaptă o perioadă cel puțin la fel de grea ca până acum, cu meciuri cu CSM București, Odense și Baia Mare. Toate sunt jocuri cu miză în care vrem să ne prezentăm la un nivel cât mai bun ca să continuăm parcursul din ultima perioadă. Trebuie spus că ceea ce s-a văzut până acum nu a fost noroc, ci se datorează unei strategii pe care am făcut-o, care acum dă roade și liniștii pe care am avut-o la echipă. A durat mult până ne-am așezat, până ne-am format ca echipă. Au fost momente când ne-am pierdut încrederea, când am clacat. Dar mă bucur că ne-am revenit, ne-am recăpătat forțele, iar rezultatele se văd”.

Debutanta Cristina Creţu vrea mai mult!

Debutantă în Liga Națională în acest sezon, extrema dreaptă Cristina Crețu a declarat că este sută la sută convinsă că în meciul cu Unirea Slobozia, Corona va ieși învingătoare. În ceea ce privește evoluția sa la prima echipă a Coronei, în meciurile din Liga Națională, Cristina Crețu a declarat: „Sunt fericită că am ajuns la prima echipă a Coronei. Am găsi aici o niște fete minunate, care m-au primit foarte bine și cred că m-am adaptat destul de repede alături de ele. Trecerea la prima echipă a fost un pas important pentru mine și mă bucur că am avut șansa să intru în teren chiar dacă au fost câteva minute pe meci, pentru că așa am luat contact cu nivelul de joc din Liga Națională”.

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.