Moldovenii investesc in Prodlacta

Moldovenii investesc in Prodlacta

0 82
Jumatate din creantele acceptate la plata de catre compania brasioveana Prodlacta sunt solicitate de catre doua firme care fac parte din grupul JLC, care au achizitionat creantele respective de la BCR sii BRD. Grupul este unul transnational, care este constituit din societati de productie, intreprinderi de comert angro si cu amanuntul si prestare de servicii. Intreprinderile grupului de companii JLC se afla in Republica Moldova, Ucraina, Kazahstan, Germania si Romania.
Pe site-ul grupului, insa, compania din Romania nu este nominalizata. Principalele activitati ale JLC Group sunt fabricarea produselor lactate, inclusiv a laptelui pasteurizat si a produselor lactate in diverse ambalaje, constructii, transporturi auto, agricultura, flexografie si comert angro si cu amanuntul. Proprietarul grupului este omul de afaceri moldovean Vladimir Jardan.
Sediul central al companiei JLC Group se afla in Chisinau, Republica Moldova. Initialele JLC vin de la „Jardan Lapte Company”, iar, potrivit estimarilor ziarisitilor moldoveni, „parintele” companiei controleaza 70% din piata de lapte a Republicii Moldova.
Cele doua firme controlate de Jardan au achizitionat creante de aproape 3,5 milioane de euro din totalul masei credale de 7,55 milioane de euro. Actionarii companiei brasovene Prodlacta au probat la inceputul acestei luni planul de reorganizare al companiei propus de administratorul special Mariana Eftimie, respingandu-l pe cel propus de grecii de la Olympus Dairy, care detin 23,45% din titlurile producatorului de lapte si produse lactate.
Totusi, potrivit comunicatului remis Bursei de Valori Bucuresiti, planul prezentat de Mariana Eftimie cuprinde „elemente din planul propus de actionarul Olympus Dairy Industry”.
 
S.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.