Moldoveni prinsi muncind la negru in Brasov

Moldoveni prinsi muncind la negru in Brasov

0 494

In noaptea de luni spre marti, politistii din statiunea Bran au oprit pe strada trei tineri fara documente de identitate, care au spus ca sunt din Republica Moldova. La locuinta acestora, oamenii legii au gasit alte 8 persoane, tot cetateni ai Republicii Moldova. In urma cercetarilor, politistii au aflat ca moldovenii nu erau singuri in zona

18 moldoveni de peste Prut care locuiau in Bran si Moieciu munceau fara forme legale la o firma din Brasov. Politistii verifica acum actele altor 13 barasabani, care locuiau impreuna cu conationalii lor.
In noaptea de luni spre marti, politistii din statiunea Bran au oprit pe strada trei tineri fara documente de identitate, care au spus ca sunt din Republica Moldova.
La locuinta acestora, oamenii legii au gasit alte 8 persoane, tot cetateni ai Republicii Moldova. In urma cercetarilor, politistii au aflat ca moldovenii nu erau singuri in zona. In localitatea Moieciu stateau nu mai putin de 20 de basarabeni. Toti aveau – potrivit acordului semnat de Uniunea Europeana cu Republica Moldova – drept de sedere in Romania pentru 90 de zile. Politistii i-au intrebat insa cu ce mijloace isi asigura traiul, iar 18 dintre acestia au precizat ca muncesc la o firma din Brasov.
Politistii din Bran i-au anuntat imediat pe cei de la Serviciul de Imigrari si, insotiti de inspectorii de la ITM s-au deplasat doua zi de dimineata la locuinta moldovenilor.santier1
Comisarul sef Gabriel Rasinar, seful Serviciului Imigrari, spune ca aici au identificat si depistat un numar de 18 cetateni din Republica Moldova care desfasurau activitati lucrative fara forme legale.
Deoarece societatea comerciala din Brasov nu a intreprins demersurile necesare pentru obtinerea avizelor de munca in cazul celor 18 cetateni moldoveni, administratorii s-au ales cu dosar penal.
In plus, pentru ca era vorba de cetateni din afara Uniunii Europene, firma trebuia, inainte de a angaja forta de munca din afara Uniunii, sa demonstreze ca nu a gasit forta de munca din Romania sau Uniunea Europeana. Politistii vor continua cercetarile pentru a vedea unde muncesc ceilalti 13 cetateni moldoveni si daca sunt angajati cu forme legale.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.