Mohaci: premierul desemnat de Iohannis nu este interesat de educaţie sau sănătate

Mohaci: premierul desemnat de Iohannis nu este interesat de educaţie sau sănătate

0 144

Mihai Mohaci, coordonatorul Pro România, filiala Braşov, a spus ieri că Iohannis a propus un premier care a declarat public că pentru el „prioritatea zero este sectorul privat, nu sănătatea sau educaţia. Acum, când avem problemele cu noul tip de virus corona avem nevoie de un premier care să înţeleagă situaţia şi să îşi asume măsuri de forţă”. Totodată, liderul Pro România Braşov speră ca noul Guvern să nu aibă aceeaşi componenţă cu cel condus de Ludovic Orban. „Ar fi o lipsă de respect faţă de parlamentari şi faţă de cetăţeni. Eu fac un apel către PNL Braşov să susţină la nivelul conducerii centrale a partidului nevoia nominalizării unor miniştri competenţi. Eu cred că în PNL mai sunt oameni valoroşi”, a mai declarat Mohaci.

Viceprimarul din Rupea, Codruta Moise va candida din partea Pro România

Tot în conferinta de presa de astazi a organizatiei judeţene a Pro Romania Braşov au fost prezentaţi candidaţi la mai multe primarii de oraşe din judet. Un principal exemplu este doamna Maria Codruta Moise, candidat de primar la orasul Rupea. Doamna Moise a fost până mecum viceprimar PSD.
La rândul lor şi Mircea Aldea Ilie si Lupu Stefan Ovidiu, consilieri locali PNL au venit sa sprijine Pro România Zarnesti.
Totodată omnul Mircea Aldea Ilie va fi candidatul Pro Romania pentru Primaria Zarnesti iar domnul Lupu Stefan Ovidiu va fi preşedintele organizatiei Pro Romania Zarnesti.

Cei doi au explicat ieri într-o conferinţă de presă, de ce au decis să părăsească PNL. „Săptămâna trecută a avut loc o şedinţă a organizaţiei locale, în care preşedintele filialei, Ionuţ Grapă, ne-a acuzat, pe mine şi pe Ovidiu Lupu, că nu facem opoziţie în Consiliul Local Zărneşti. Ba mai mult, a propus excluderea noastră din partid, însă nu a reuşit acest lucru, pentru că nu au fost de acord colegii din PNL Zărneşti”, a declarat Aldea. El a precizat că în Consiliul Local (CL) Zărneşti, din numărul total de 19 consilieri, patru sunt liberali, iar aceştia au votat pentru proiectele de investiţii ale oraşului.
Dintre cei patru aleşi liberali din CL Zărneşti, Alde a precizat că unul este Ionuţ Grapă (preşedintele filialei locale a PNL), pe care-l acuză că nu are o activitate prea intensă. De altfel, Alde a declarat că el se aştepta să fie candidatul PNL pentru funcţia de primar al oraşului Zărneşti, nu Ionuţ Banciu. „După ce am anunţat că plec din partid, nimeni din conducerea judeţeană nu m-a sunat să mă întrebe de ce fac acest lucru şi să vadă care este situaţia de la Zărneşti
”, a mai spus Aldea.

Modificări pentru  Parcul Naţional Piatra Craiului_

Nou venitul la Pro România, Ovidiu Lupu, a afirmat că i-a propus liderului Pro România Braşov, deputatul Mihai Mohaci , să facă demersuri pentru schimbarea legislaţiei ce vizează Parcul Naţional Piatra Craiului. „Propunerea mea este ca în zona drumului ce duce spre Plaiul Foii, graniţa parcului să nu mai fie la şosea, ci la liziera pădurii. În acest mod, pe marginea drumului se pot construi unităţi turistice, care ar contribui la dezvoltarea economiei locale”, explicat Lupu, care a amintit că demersul lui este susţinut de cei 634 de proprietari care au terenuri în zona vizată. De altfel, el nu a ratat ocazia de a-l „înţepa” pe Banciu, despre care a spus că ar proveni din Fundaţia Carpathia, care nu şi-ar dori modificarea graniţelor parcului. Despre Fundaţia Carpathia, mai mulţi primari, inclusiv din judeţul Braşov, spun că „vrea să ne ia pădurile”.
Ideea modificării graniţelor Parcului Naţional Piatra Craiului nu este nouă la Zărneşti. În anul 2016, în calitate de candidat PER pentru funcţia de primar al oraşului, Gheorghe Lupu (fost primar al Zărneştiului din partea PDL) a afirmat va  încerca să convingă conducerea Parcului Naţional Piatra Craiului să permită ca pe o fâşie de teren din zona protejată să se poată construi.

I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.