Modificarile aduse ,,Regulamentului de parcare” din Municipiul Brașov

Modificarile aduse ,,Regulamentului de parcare” din Municipiul Brașov

1 73

În parcările publice cu plată exploatate direct, prin delegare de gestiune sau prin concesionare, staţionarea autovehiculelor este permisă numai prin plata tarifului de parcare, care se aplică pentru intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până sâmbătă inclusiv (in vechiul regulament era de luni pana duminica, 24h/24h)

A fost redefinită și noțiunea de riveran. Până acum, riveranii erau persoanele fizice care au domiciliu în dreptul parcării, acum Abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare.

Aceasta interdictie a fost abrogata: ,,Nu se vor elibera abonamente de tip riveran persoanelor fizice şi juridice care sunt proprietare de apartamente în imobilele de locuinţe colective sau individuale în a căror autorizaţie de construire s-a prevăzut executarea de locuri de parcare în incinta parcelei sau a construcţiei ce a făcut obiectul autorizării.”

Totodată, a fost modificata si lista documentelor pe care solicitantul trebuie sa le prezinte pentru a beneficia de abonament de riveran.

Prevederile Regulamentului din 2017: ,,La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa următoarele: – copie simplă după actul de identitate pentru identificarea domiciliului

–        copie după certificatul de Înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran.

Modificari adoptate astazi: ,,La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa următoarele:

– pentru identificarea domiciliului, unul dintre următoarele: copie simplă după actul de identitate, viză de reședință (flotant), contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I). – pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului, unul dintre următoarele: copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran, sau documente privind dreptul de folosință (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I), sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.

La primirea abonamentului, beneficiarului i se va comunica o hartă/ listă a străzilor aferente zonelor de tarifare.

Prevederea ,,În Centrul Istoric acest tip de abonament se eliberează pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu, care nu au posibilităţi de parcare în curte.” a fost aborgată.

D.D.

COMENTARII

  1. Mi se pare ca fostul primar a facut si tampenii!
    Conractul asta de parcare este o mare ”afacere”
    care va genera si multe valuri.
    Si va compromite multe lucruri excelente ale anilor buni de primar , marca Scripcaru!
    De ce nu s-a pus in dezbatre acest proiect,de ce Primaria este cam…anexa la contract?…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.