Modificari in centrul istoric al Brasovului

Modificari in centrul istoric al Brasovului

0 284

Planul Urbanistic Zonal pentru zona istorica a Brasovului, care trebuia sa ajunga pe masa consilierilor locali acum cateva luni, a fost in sfarsit adus la final si va fi discutat in urmatoarea sedinta CL.


Modificarile esentiale aduse zonei istorice prin acest PUZ se refera la reducerea acesteia. Astfel, au fost scoase unele strazi, precum De Mijloc si Avram Iancu, perimetrul istoric limitandu-se la vechile ziduri si o parte din strada Lunga. Explicatia primarului George Scripcaru este aceea ca pe aceste strazi s-a construit mult in ultima vreme, constructii care nu mai pot fi catalogate ca monumente istorice.


Apoi, si pentru zona istorica sunt prevazute, pentru la anul, unele modificari. Cum ar fi construirea unor pasaje subterane pentru pietoni. S-a optat pentru aceasta varianta pentru a se evita aglomerarile din zonele Star, Modarom si Casa Armatei, dar si pentru a se renunta la trecerile de pietoni.

PUZ-ul mai cuprinde cateva conditii privitoare la reclamele existente pe strazile Republicii si Muresenilor. Acestea vor trebui sa aiba acelasi caracter de litere, sa nu existe mari diferente intre ele, pentru a se putea integra in peisajul istoric si arhitectural din centrul vechi al Brasovului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.