Modificări importante pentru dontorii de sânge votate în Camera Deputaţilor!

Modificări importante pentru dontorii de sânge votate în Camera Deputaţilor!

0 110

„Donatorul atunci când face o faptă bună se încarcă pozitiv, fiecare dintre noi ne bucurăm atunci când ajutăm pe cineva, şi mai ales că nu este un ajutor oarecare, ci salvează viaţa unui om”.

Într-un proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, s-au stabilit noi prevederi pentru dontorii de sânge .

„Sângele este singurul medicament din lume care nu se găseşte în farmacii”!

Donatorii de sânge vor primi un mesaj de mulţumire pe telefonul mobil de fiecare dată când a fost salvată o viaţă prin acţiunea lor.
De asemenea, potrivit legii, donatorilor li se vor putea face şi solicitări în cazul unor situaţii de urgenţă.

Proiectul legislativ a fost semnat de parlamentarii PSD, UDMR, PNL şi USR.

Specialiştii Centrului de Transfuzii Sanguine din Bucureşti spun că donând sânge slavăm o viaţă. O astfel de acţiune înseamnă doar o înţepătură şi durează 30 de minute. Trebuie să reținem că tot sângele necesar în cazul transfuziilor se obţine doar prin donare.

florin-lepadatu

Specialiștii consideră că este important ca donatorii să fie fidelizaţi, astfel se pot obţine mai multe produse din sânge necesare transfuziei.

Vă reamintim ca donatorul este controlat, el trece printr-un examen medical, i se fac nişte analize pe care altminteri poate nu le-ar face ți totul este gratuit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.