Modificarea Constitutiei

Modificarea Constitutiei

0 65

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat dorinta si placerea ca legea fundamentala a tarii sa fie modificata, pe ici si pe colo si prin partile esentiale dorite de muschii gandirii sale.
Cica in halul actual al toalelor, Constitutia Romaniei nu se mai poate arata la balul lumii, asa ca statul nu poate fi functional.
Nici cu actuala impartire administrativa a tarii Basescu nu mai este de acord, in viziunea sa aceasta fiind depasita si nemaicorespunzand nevoilor de dezvoltare ale tarii, astfel aparand dificultati in absorbirea fondurilor europene.
Si uite cum lui Basescu i s-a pus pata – nu se stie pe care ochi – dupa aproape patru ani de domnie si un an si jumatate de la admiterea tarii in Uniunea Europeana, pe actuala impartire teritorial-administrativa si pe cateva articole care nu-i permit desfasurarea tuturor panzelor la barabafta (tip de nava fluviala turceasca de mic tonaj) sa.
De ce oare s-au trezit aceste ganduri in capul prezidential taman dupa alegerile locale recente?
Pentru ca partidul sau, dorit unic, a cam dat-o in bara, in raport cu asteptarile, sperantele si dorintele “babacului”. Iar respectul populatiei fata de procentele visate a fi de aur scade vertiginos. Si peste cateva luni vin parlamentarele.
De aici si dorinta unei noi impartiri teritorial-administrative, probabil inlocuirea actualelor judete cu ceva gen fostele regiuni, ca sa poata fi mai bine stapanite si la a caror sefie sa-si bage oamenii de nadejde.
Iar celelalte modificari ale Constitutiei sunt, in mod sigur, gandite spre captarea a unei puteri cat mai mari la Cotroceni.
Daca ii reuseste figura, la alegerile din iarna este om facut, iar haita de catelandri din jurul sau se poate repezi fara griji asupra ce a mai ramas bun si frumos in Romania.
Dar si daca nu-i tine, este halit de istorie.
Se pare ca va exista un referendum, asa ca, stimati concetateni, aveti grija ce votati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.