Modif. normelor la OUG 58

Modif. normelor la OUG 58

0 85

Printre cele mai hulite si incomode acte normnative, Normele de aplicare ale Ordonantei 58/2010, vor fi modificate saptamana viitoare. Asa cum este rational si mai ales normal, singura modalitate pentru ca cetatenii sa nu mai stea la cozi – contributiile vor fi retinute de angajator.
Guvernul va aproba, in sedinta de saptamana viitoare, modificarile la ordonanta de urgenta 58/2010 privind plata contributiilor sociale aferente activitatilor independente. Vor fi facute modificari si la normele de aplicare, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Potrivit modificarilor, angajatorul va putea sa depuna declaratiile privind plata contributiilor sociale aferente drepturilor de autor si altor venituri din activitati independente.
„Un act normativ pentru modificarea ordonantei de urgenta si normelor de aplicare a fost discutat intr-o prima lectura miercuri, in sedinta Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar saptamana viitoare modificarile vor fi adoptate intr-o noua sedinta a Executivului”, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
Reprezentantii UDMR au propus, in sedinta de luni a Executivului, ca normele de aplicare ale Ordonantei de urgenta nr. 58/2010, in ceea ce priveste drepturile de autor, sa fie modificate, anuntase inca de marti Laszlo Borbely, citat de Agerpres. „Am cerut in sedinta de Guvern ca nu cetateanul sa mearga si sa stea la cozi, ci firma, compania, cel care poate sa adune si sa mearga acolo si sa plateasca pentru ca asta e obligatia lui”, a afirmat Borbely, adaugand ca Ministerul Finantelor ar putea veni chiar in sedinta de miercuri a Executivului, aflata in desfasurare la aceasta ora, cu o serie de modificari in acest sens.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.