Modernizari in Poiana Brasov

Modernizari in Poiana Brasov

0 147

Primaria Brasov are ganduri mari cu Poiana Brasov. In acest sens, institutia a lansat procedura de licitatie a unor ample lucrari de modernizare a Domeniului schiabil din Poiana Brasov.
Edilii brasoveni au scos pentru licitatie un pachet format din proiectare si executie in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Se doreste ca statiunea sa fie adusa la standarde europene: amenajarea domeniului schiabil, construirea unui lac de acumulare si a unei instalatii de transport pe cablu. In acest amplu proiect s-a implicat si ministerul condus de Elena Udrea, Ministerul Turismului, care a alocat in vederea realizarii acestui proiect suma de 9,5 milioane de lei. Bqanii ministerului au fost folositi pentru realizarea lacului necesar producerii de zapada artificiala pentru partii.
Firmele care doresc sa participa la licitatie trebuie sa prezinte dovada experientei in lucrari similare, in speta proiectare si executie partii, instalatii de transport pe cablu, constructii. O alta conditie importanta pen care firmele interesate trebuie sa o indeplineasca este aveea de a prezenta garantia ca au posibilitatea de a suporta continuarea investitiilor timp de un an, pentru a se evita riscul blocarii lucrarilor in cazul in care Guvernul nu va mai aloca bani si anul viitor.
„Lucrarile vor incepe imediat ce se va termina licitatia si vor dura circa trei ani. Prima etapa, care se va incheia pana la sfarsitul acestui an, prevede construirea unui lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare. Lacul va fi conectat la instalatiile de apa din zona si va fi destinat producerii de zapada artificiala pentru partiile din zona”, a declarat in presa brasoveana primarul George Scripcaru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.