Modernizarea străzii Narciselor, un proiect pentru descongestionarea traficului

Modernizarea străzii Narciselor, un proiect pentru descongestionarea traficului

0 141

Luni, 10 iunie, a fost data limită pentru depunerea ofertelor în vederea elaborării documentației tehnice pentru SF „Modernizare strada Narciselor“. Scopul întocmirii documentației tehnice este acela de a lărgi și moderniza strada Narciselor, fiind vizată prelungirea acesteia până la intersecția cu DJ103, în Sânpetru, cu traversarea variantei de ocolire Brașov, prin realizarea unui pasaj suprateran sau subteran.

,,Este un proiect foarte important pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie, alături de lărgirea acestei străzi şi realizarea pasajului hobanat de la Sala Sporturilor. După cum arată studiul de trafic pentru lărgirea 13 Decembrie, dar şi după cum se poate constata cu ochiul liber, o parte din blocajul acestei străzi este cauzat de rezidenţii din Sânpetru. Conform analizei Băncii Mondiale, Sânpetru a devenit localitate-dormitor, deoarece foarte mulți dintre cei care s-au mutat în ultimii ani acolo îşi desfăşoară activitatea în Braşov, îşi aduc copiii la grădiniţele şi şcolile din Braşov, și se retrag acasă la sfârșitul zilei. Soluţia alternativă pe care am identificat-o noi pentru accesul acestor cetățeni spre şi dinspre Braşov este modernizarea străzii Narciselor, extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrare în Sânpetru şi amenajarea unei treceri peste sau pe sub centura ocolitoare a Braşovului. Pe perioada derulării lucrărilor, tronsonul aflat pe teritoriu comunei Sânpetru este cedat Braşovului, pentru a putea face noi această modernizare. Sper să finalizăm cât mai repede evaluarea ofertelor şi firma care va câştiga să înceapă elaborarea acestei documentaţii, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem toate datele necesare demarării acestui proiect“, a explicat primarul George Scripcaru.

Valoarea estimată a contractului pentru realizarea Studiului de fezabilitate este de 478.279,60 lei fără TVA, care include și suma de 130.000 de lei pentru realizarea altor studii (cum ar fi studii de coexistență cu anumite obiective din zona traseului străzii Narciselor), obținerea de avize, autorizații, acorduri.

Cele 5 firme care au depus oferte sunt: SC Bomaco SRL București, SC Beta Cops SRL București, SC Romasco Concept SRL Bucureşti, SC ING Proiect Management SRL Târgovişte, SC Peiesi SRL Iaşi. Va urma o perioadă de evaluare, la finalul căreia va fi anunțat câștigătorul.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.