Modernizarea in viziunea lui Dragnea – candidatii PSD la locale, validati dupa...

Modernizarea in viziunea lui Dragnea – candidatii PSD la locale, validati dupa consultarea comunitatilor!

0 436
Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune ca, „in premiera”, candidatii partidului la alegerile locale vor fi validati pe liste doar dupa ce va fi consultata comunitatea locala, dar si ca oamenii vor fi chestionati si cu privire la obiectivele PSD, pentru o legatura mai „stransa” cu cetatenii, transmite Mediafax. Dragnea a declarat, ulterior, la Iasi, ca in partid numirile in diverse functii nu trebuie sa se faca in baza prieteniilor, ci in functie de expertiza fiecarui membru, adaugand ca este necesar un program de gestiune a carierei.
Liviu Dragnea a afirmat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, in localitatea suceveana Poiana Stampei, ca toti candidatii PSD la alegerile locale vor fi validati dupa „consultarea oamenilor”, fara sa dea insa detalii cu privire la modul in care se va intampla acest lucru.
Dragnea a precizat ca daca un candidat nu intruneste sustinerea necesara va fi „scos” de pe liste.
Pe de alta parte, el a spus ca alegerea presedintelui PSD prin votul tuturor membrilor va include si o consultare privind obiectivele politice ale partidului.12052008139
„Este pentru prima data cand un partid din Romania da tuturor membrilor posibilitatea sa-si aleaga presedintele”, a precizat Dragnea, adaugand ca, saptamana viitoare, vor fi transmise in toate organizatiile judetene chestionare prin care se doreste sa fie validate obiectivele politice ale PSD.
„Vor fi milioane de chestionare care vor fi distribuite de militantii nostri, astfel incat oferta noastra politica sa fim siguri ca are sustinere foarte mare. Ne intereseaza ca noi sa avem o legatura foarte stransa cu cetatenii”, a mai spus Dragnea.
El a mai declarat ca din discutiile cu membrii de partid a constatat ca toti sunt multumiti ca participa la vot si ca vor fi consultati si cetatenii.
„Va recupla partidul in relatia cu oamenii”, a spus Dragnea.
El a mai declarat ca intentia sa a fost ca la votul presedintelui PSD sa poata participa orice cetatean, „la fel ca in Marea Britanie”, dar ca statul partidului nu a permis o asemenea abordare, doar membrii PSD putand vota.
Alegerea presedintelui PSD, functie pentru care unicul candidat este seful interimar al partidului, Liviu Dragnea, va avea loc pe 11 octombrie, iar vicepresedintii si ceilalti membri ai conducerii vor fi alesi pe 18 octombrie.

Liviu Dragnea: In PSD trebuie facut un program de gestiune a carierei, sa stim ce calitati are fiecare

Liviu Dragnea a declarat, ulterior, la Iasi, ca in partid numirile in diverse functii, inclusiv cele din administratie, nu trebuie sa se faca in baza prieteniilor, ci in functie de expertiza fiecarui membru, adaugand ca este necesar un program de gestiune a carierei.
Presedintele interimar al PSD a afirmat, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Iasi, ca in partid trebuie facut un program de gestiune a carierei, adica o evidenta calitativa a membrilor, transmite Mediafax.
„Sa stim pe fiecare domeniu care dintre colegii nostri au expertiza, sa stim ce calitati are fiecare, ce pregatire are si de cata incredere se bucura in comunitate. Cand numim pe cineva sa fim siguri ca il alegem pe cel mai bun din domeniul acela”, a spus Dragnea.LIVIU DRAGNEA vp
Liderul PSD a mai afirnat ca este dificil de raspuns la intrebarea: „Suntem noi siguri ca atunci cand PSD a avut dreptul legal sa propuna sau sa numeasca pe cineva in anumite functii, aceia au fost cei mai buni oameni pe care i-am avut?”
„Nu-i usoara intrebarea. Nu tot timpul s-au facut numirile asa cum ar fi fost corect sa se faca. Nu s-au facut numirile in mod eficient si n-a fost corect fata de membrii de partid. Prin acest program noi castigam doua lucruri: suntem siguri ca ii punem pe cei mai buni oameni ai nostri in functii, incepand cu guvernul si terminand cu orice functie unde poate propune partidul, chiar si in administratia locala. In al doilea rand, castigam un sentiment care e pe cale sa se piarda in PSD, ca munca fiecaruia e urmarita si apreciata”, a declarat Liviu Dragnea.
El a adaugat ca sunt tineri in PSD care asteapta o schimbare, in sensul ca munca lor este apreciata si ca cineva ii urmareste si au sansa sa avanseze si in politica si in administratie.
„Nu mai vrem ca numirile sa le facem noi intre noi, adica „eu il stiu pe prietenul meu, care e prieten cu prietenul lui”. Daca rezolvam acest subiect, atunci PSD va fi total schimbat ca si perceptie fata de celelalte partide. Daca nu reusim sa facem asta, nu avem un viitor”, a mai spus presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.