Modernizare cu semnul intrebarii

Modernizare cu semnul intrebarii

0 59


Pare-mi-se ca pensionarii vor fi in curand obligati sa paseasca veseli in ritmul vremurilor noi, chiar daca nu-i mai tin balamalele. Este vorba sa li se dea pensiile prin banci, pe carduri. Iar ei, saracii, abia se pricep la bancile de prin parcuri.


Luarea unei asemenea masuri este cel putin negandita si scoasa din maneca pentru cine stie ce cacialma. Nu sunt conservator din fire si caut sa tin cat mai bine pasul cu vremurile. Si as fi de accord cu masura preconizata a fi introdusa in sistemul de pensii. Angajatii? Postei ar scapa de sumele imense pe care trebuie sa le care cu ei la domiciliile pensionarilor si care sunt o reala tentatie pentru hoti. E? drept ca ar scapa si de ciubucurile lunare, dar asta-i alta poveste. Insa este cazul ca factorii ce se gandesc sa introduca acest sistem ar trebui sa se gandeasca mai intai la nivelul de educatie la care se afla multi pensionari, mai ales din mediul rural, si la sumele pe care le au de primit multi dintre concetatenii nostri dupa o viata de munca, in cele mai multe cazuri niste sume infime si de care sunt nevoiti sa scape de cum le-au luat. Apoi? ar trebui tinut seama de persoanele foarte in varsta, multe fiind bolnave de nu prea se mai pot misca sau chiar nu o mai pot face deloc,fiind tintite la pat. Pe deasupra mai apar si scaderile din aceste pensii mici a procentajelor inhatate de banci. Si atunci ?


Cei in varsta, dar bagati in priza modernului, au optat deja pentru aceasta forma de incasare a pensiilor. Posta Romana ar putea chestiona, ca tot se ocupa cu dusul scrisorilor, persoanele ce primesc pensii daca vor sa le ia prin card sau sa le fie aduse in continuare acasa. O jumatate de coala A4 pe care, la intrebarea cum vor sa primeasca pensia, respectivii chestionati sa bifeze cu DA sau NU.Ce ar fi asa de greu sau complicat ?


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.