Modele de subiecte pentru tezele unice, pe internet

Modele de subiecte pentru tezele unice, pe internet

0 118


Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a publicat pe site-ul http://examene.edu.ro modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a. Acest tip de evaluare inlocuieste, incepand cu anul scolar 2007-2008, testele nationale si are regim de teze semestriale.


Pentru fiecare disciplina a fost publicat cate un model de subiect, baremul de evaluare, precizari/explicatii privind modalitatile de rezolvare in raport cu obiectivele de referinta sau alte informatii utile. Subiectele sunt elaborate de catre Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor. Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Disciplinele la care se sustin teze in clasa a VII-a sunt limba si literatura romana, matematica, respectiv limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Elevii de clasa a VIII-a vor sustine teze cu subiect unic la limba si literatura romana, matematica si geografie sau istorie, la alegere. Elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, vor sustine o proba de limba si literatura materna. Pentru acestia din urma, subiectele vor fi asigurate in limba materna studiata.


In semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a si a VIII-a, are urmatoarea configuratie: 30 noiembrie 2007 – limba si literatura materna, 5 decembrie 2007 – matematica, 11 decembrie 2007 – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 14 decembrie 2007 – limba si literatura romana, 11 ianuarie 2008 – depunerea contestatiilor. In situatii speciale, temeinic motivate, elevii sustin teza cu subiect unic la care au absentat, in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie sau in cea din lunile mai – iunie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.