“Mocanita” intre Rasnov si Bran

“Mocanita” intre Rasnov si Bran

0 215

In cursul acestui an, in judetul Brasov va fi pus in functiune, in scop de agrement, un tren de epoca, anunta Amos News. Trenul, ce va circula pe ruta Bran – Rasnov, se vrea un remember al Mocanitei care circula in secolul trecut pe ruta Zarnesti Plaiul Foii.


Proiectul este derulat de Consiliul Judetean Brasov in parteneriat cu SNCFR care pune la dispozitie, gratuit, garniturile si vagoanele. Practic costurile proiectului vor fi legate de punerea in functiune a locomotivelor si de construirea caii ferate cu ecartament ingust, care se va realiza tot cu ajutorul SNCFR.


Banii pentru terasament sunt imprumutati de la BERD.


Potrivit Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, citat de Amos News, in cursul acestui an va fi realizat primul kilometru din aceasta cale ferata, care, la final, va avea 10 km.


Trenul de epoca va circula numai pe timpul zilei si va fi compus dintr-o locomotiva cu abur si unul sau doua vagoane. Pe timpul verii pasagerii vor putea circula cu un vagon gondola.


Singura problema in calea materializarii acestei idei este cea legata de proprietatea terenurilor, intrucat traseul traverseaza terenuri aflate in proprietate privata, dar Presedintele CJ este increzator ca va gasi o solutie buna si convenabila, care sa nu implice plata de despagubiri.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.