Mobilele sunt mai murdare decat un WC public

Mobilele sunt mai murdare decat un WC public

0 172

Telefoanele mobile sunt nocive pentru organism din toate punctele de vedere. Daca pana acum ne faceam griji din pricina undelor pe care le receptioneaza si le transmit, care ar putea provoca aparitia bolilor cronice, printre care, cea mai grava fiind diferite forme de cancer, ei bine, acum ne ingrijoram cu privirea la „igiena” mobilelor.
Potrivit unui cercetator, care a analizat nivelul bacteriilor de pe mai multe telefoane mobile, aceste aparate ar putea constitui o adevarata amenintare pentru sanatate, pentru ca sunt mai murdare decat un WC public.
De 18 ori mai multe bacterii se regasesc pe un mobil decat pe clanta de la toaleta, arata un studiu realizat de grupul „Which?” si citat de The Telegraph.
Potrivit unui cercetator, care a analizat nivelul bacteriilor de pe mai multe telefoane mobile, aceste aparate ar putea constitui o adevarata amenintare pentru sanatate.
Rezultatele cercetarii au aratat ca nivelul microbilor este unul destul de ridicat si ar putea provoca probleme de sanatate.
Din cauza faptului ca este destul de dificil sa cureti aparatele cu traditionalele „apa si sapun”, cercetatorii recomanda dezinfectarea lor dupa fiecare utilizare, ceea ce, nu se intampla.
De asemenea, imprumutarea telefonului in cercul social – pentru a vedea poze, a asculta melodii sau a-si nota numere de telefon – contribuie la infectarea aparatului.
„Telefonul este un mediu ideal pentru devoltarea bacteriilor care sunt conservate datorita caldurii emise de aparat, dar si ca urmare a caldurii si intunericului din genti si buzunare, locul in care sunt tinute telefoanele – explica publicatia franceza Le Parisien.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.