Moastele Sfantului Gheorghe vin la Brasov

Moastele Sfantului Gheorghe vin la Brasov

0 70

Sfantul Gheorghe, un sfant foarte important din calendarul crestin-ortodox romanesc va fi adus in tara noastra pentru totdeauna.
Moastele Sfantului se indreapta spre tara noastra, mai exact, chiar spre orasul nostru.
Brasovul va primi un dar sfant de Craciun. Moastele vor fi aduse in Brasov pe 26 decembrie si vor ramane pentru totdeauna la Biserica Sf. Treime din Schei.
Pentru primirea moastelor va fi organizat un ceremonial militar si religios, pentru ca Sfantul Gheorghe, praznuit pe 23 aprilie, este si “Ocrotitorul” Armatei romane, informeaza Buna Ziua Brasov.
Moastele Sfantului Gheorghe sunt aduse in tara noastra de la o manastire din apropiere de granita dintre Ucraina si Rusia, cu sprijinul Fundatiei “Dacia“.
Slujba, care va avea loc in a doua zi de Craciun, va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alaturi de care vor fi preoti rusi, din Bucovina si Romania.
Probabil ca majoritatea sunt mai degraba familiarizati cu Sfantul Gheorghe omorand dragonul decat cu tribunul Gheorghe din Lida. Cu toate acestea, legenda dragonului este mult mai recenta, sau cel putin cele mai vechi dovezi scrise ale legendei dateaza din secolul al XI-lea din Cappadocia (vestul Turciei de azi). Legenda dragonului este o reiterare a povestii lui Perseu si Andromeda din mitologia greaca, in care Sfantul Gheorghe este Perseu, iar hidra flamanda dupa fecioare trimisa de Poseidon este dragonul.
Diocletian decide executia publica a lui Gheorghe si aceasta are loc in anul 303 pe 23 aprilie. Inainte de a fi tras pe roata si decapitat, Gheorghe si-ar fi donat averea saracilor, impresionand si convertind la crestinism prin martiriul sau alti necredinciosi. Dupa aceste tragice evenimente, corpul sau a fost readus inapoi in Lida (Lod), unde a fost ingropat si onorat de crestini ca un martir.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.