Moastele Sf. Gheorghe – la Biserica Sf. Treime

Moastele Sf. Gheorghe – la Biserica Sf. Treime

0 97

Sfintele relicve au fost întampinate cu un ceremonial religios dar si unul militar de rang înalt. Sfantul Gheorghe este patronul spiritual al Fortelor Terestre romanesti, dar si al Ordinului Militar de Malta, care si-a trimis reprezentanti la Brasov. Pelerinii, în mare parte adulti si varstnici, s-au inghesuit sa atinga racla cu osemintele sfantului.
Sfintele moaste ale Sfantului Gheorghe au sosit la Brasov duminica la orele 15.00. Au fost intampinate cu un ceremonial militar dar si unul religios oficiat de Înalt Prea Sfintitul Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
Artefactele au fost depuse în fata icoanei Maicii Domnului Rugatoare, icoana pe care Biserica „Sfanta Treime” a primit-o în dar, la marea sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului, în 8 septembrie, cand Sf. Fecioara a fost consacrata ocrotitoarea Brasovului. Nenumarati brasoveni au venit sa primeasca binecuvantarea sfantului.
La eveniment au participat si autoritatile locale dar si oaspeti straini: la Brasov au sosit reprezentanti ai Ordinului Militar de Malta, al carui protector este Sf. Gheorghe.
Aducerea moastelor Sfantului Gheorghe dintr-o manastire situata pe granita dintre Ucraina si Rusia este rezultatul unor sustinute eforturi diplomatice, derulate la cel mai înalt nivel. Racla în care au fost depuse relicvele este sculptata manual în trunchiul unui stejar, de catre calugari din Ucraina, care au lucrat la ea de la începutul lunii septembrie. Racla are sculptata în relief icoana Sf. Gheorghe: pe capacul interior se afla icoana Sfantului din argint masiv, placata cu foita de aur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.