Moastele a 6 sfinti in Poiana Brasov

Moastele a 6 sfinti in Poiana Brasov

0 86

Poiana Brasov si-a adaugat la statutul de statiune turistica foarte frecventata si pe acela de destinatie ecumenica. Atractiile turistice sunt concurate acum de moastele a sase sfinti, aduse vineri la biserica de lemn de langa partia Bradul. Sfintele moaste, printre care si ramasitele pamantesti ale Cuviosului Pimen, patronul lacasului, au fost aduse din Ucraina si vor ramane permanent in schitul din Poiana Brasov.
Schitul monahic din Poiana Brasov si-a sarbatorit vineri hramul. Lacasul este inchinat Cuviosului Pimen. Un sobor de preoti condus de PS Andrei Fagaraseanu, episcop vicar al Sibiului, a oficiat slujba aducerii in biserica a raclei continand moastele a 6 sfinti. Printre ramasite se numara cele ale Cuviosului Pimen, aduse tocmai din Ucraina, dar si o parte din osemintele SF Apostol Andrei, crestinatorul romanilor.
SF Pimen a fost un monah retras in pustnicie impreuna cu fratii lui. Mama lor, venind sa-i vada dupa multi ani, a gasit usile inchise, si a izbucnit in plans. „De ce plangi, batrano?” a intrebat Pimen dinauntru. „Doresc sa va vad, fiule, ce voi strica de va voi vedea? A raspuns femeia. Dar Pimen a intrebat-o la randul lui: „Aici vrei sa ne vezi, sau in cealalta lume?”. Cuvinte la care batrana a plecat de la ei cu bucurie, chiar daca nu i-a vazut.
Moastele vor ramane permanent la schitul de calugari din Poiana Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.