MOARTEA SUBIECT DE CONFERINTA LA ALBA

MOARTEA SUBIECT DE CONFERINTA LA ALBA

0 83

Conferinta, sugestiv intitulata „Murire si moarte in Europa secolelor XVIII-XXI”, a inceput vineri si s-a terminat duminica seara, timp in care au fost dezbatute subiecte importante din Romania, cum ar fi eutanasierea, incinerarea sau ingrijirea paleativa (tratament care amelioreaza sau inlatura simptomele unei boli pentru scurt timp, dar fara a suprima cauza bolii).
Cercetatori, medici, antropologi, filosofi sau preoti din Romania, Anglia, Italia, Olanda, Polonia si Cehia sunt prezenti la Alba Iulia la conferinta, ce se va desfasura la Muzeul National al Unirii din municipiu. Experti, precum Glennys Howarth si Tony Walter, de la Universitatea Bath (Marea Britanie), Marina Sozzi, de la Universitatea din Turin (Italia), Olga Nesporova, din Cehia, sau Enrico Cazzaniga, din Italia, participa la aceasta conferinta.
Initiatorul acestui proiect, istoricul Marius Rotar, autorul cartii „Moarte in Transilvania in secolul al XIX-lea” (foto), a declarat duminica, pentru Mediafax, ca evenimentul este cat se poate de serios, chiar daca tema conferintei ar putea parea ciudata, avand in vedere ca in Anglia functioneaza inca din 2003 un centru pentru cercetarea mortii, iar in SUA moartea este un subiect de studiu la unele universitati.
Conferinta „Murire si moarte in Europa secolelor XVIII-XXI” a fost organizata de Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, Primaria municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.