Moarte cerebrala cu prelevare ratata la Judetean

Moarte cerebrala cu prelevare ratata la Judetean

0 114

Medicii Spitalului Clinic de Urgenta Brasov au ratat – nu din vina lor – prima interventie de prelevare de organe de la un pacient aflat in moarte clinica. Victima era un tanar de 22 de ani, ajuns in aceasta stare in urma unei lovituri in cap incasate in timpul unei batai cu un grup de tigani din Bod Colonie. Incidentul a survenit duminica seara, cand baiatul incerca sa scoata din mainile batausilor o fata nevinovata. Gestul i-a fost fatal. A primit o lovitura naprasnica in cap, care insa nu l-a doborat pe moment. Dimpotriva, a spus chiar ca nu-l doare nimic, mai ales ca nici nu-i curgea sange. Cateva ore mai tarziu, o vecina era nevoita sa sune insa la 112.
Imediat ce a ajuns la spital cu ambulanta, a intrat in moarte cerebrala. Dupa constatarea decesului, medicii au cerut familiei acceptul de a-i preleva victimei organele, care ar fi putut salva alte vieti. In prima faza, nu au reusit sa-i convinga pe bietii oameni, mult prea indurerati de pierderea suferita. In cele din urma, s-au lasat induplecati. Medicii de la Judetean identificasera chiar si receptorii care ar fi beneficiat de organele prelevate. In ultima clipa, analizele au dezvaluit insa ca tanarul suferea de hepatita C, situatie care a compromis prelevarea.
Intre timp, politia ii audiaza pe autorii omorului, printre care se numara mai multi minori. Nu se stie deocamdata cine este cel care a aplicat lovitura care i-a curmat victimei zilele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.