Miza momentului nu este deficitul, ci creșterea competitivității României

Miza momentului nu este deficitul, ci creșterea competitivității României

0 326

Discuția despre deficitul bugetar al României pentru anul viitor este una falsă, susține Mirel Palada, consilier de stat în Guvernul României, într-o declarație remisă joi AGERPRES.

„În orice scenariu, deficitul va fi sub 3%, ceea ce ne plasează în limita impusă de Comisia Europeană. Miza reală pentru anii următori este dacă România va reuși să își mențină ritmul de creștere, dacă va continua să fie competitivă, dacă va continua să atragă investitori și să rămână un model de succes în ceea ce privește respingerea austerității cu ale sale tăieri de salarii, de pensii și creșteri de taxe.
Cei care ne spun acum că nu putem reduce TVA și că nu putem majora salariile profesorilor și medicilor sunt aceiași care au eșuat atunci când au prognozat efectele unor măsuri precum reducerea CAS sau scăderea TVA la produsele de panificație. Au greșit de fiecare dată, iar acum nu fac decât să persiste în greșeală„, afirmă Palada.

În opinia lui, alternativa este cea oferită de „guvernul Iohannis”, „adică întoarcerea la salarii mici, la prețuri mari și la lipsa oricărei perspective pentru un trai mai bun”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.