Miting spontan al muncitorilor de la Tractorul si Rulmentul

Miting spontan al muncitorilor de la Tractorul si Rulmentul

0 111


Mari nemultumiri au scos, la Brasov, muncitorii in strada . Ca urmare a unicei solutii gasite de autoritati pentru ceea ce a mai ramas din intreprinderile brasovene, Tractorul si Rulmentul, respectiv lichidarea voluntara, muncitorii au incetat lucrul si iesit sa protesteze.
Ei au blocat intersectia dintre strazile Aurel Vlaicu si 13 Decembrie. S-au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale.


Manifestatia, care?a fost?spontana si ca atare neautorizata, a tinut doua ore, dupa care unii manifestanti au plecat acasa, iar altii s-au intors in uzina, asteptand intalnirea de la orele 15 dintre conducerile uzinelor si reprezentantii AVAS.


Liderul sindicatului „Dreptate si Fratie” din SC Tractorul SA a aratat ca situatia este in continuare tensionata, ca oamenii sunt nemultumiti de faptul ca si-au primit salariile cu intarziere si ca nu sunt de acord cu lichidarea celor doua societati.


Au fost multe si mari nemultumiri. Haosul si nervii intinsii ai oamenilor erau gata sa??impinga multimea, poate peste 1.500 de oameni, la manifestari ? necugetate. Mai multe conflicare erau sa izbucneasca intre muncitori si autoritati (politie si jandarmi). Din spusele unor muncitori este posibil sa se fi executat si arestari.


Soferii de pe autoturisme TIR-uri si camioane erau si ei extrem de nemultumiti datorita blocajelor de circulatie.


In fata Prefecturii se facuse „curatenie”, masinile parcate au fost evacuate, pentru eventualitatea unei continuari a miscarilor de protest, in fata acestei institutii.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.