Miting pro-autonomie la Sf. Gheorghe-Covasna

Miting pro-autonomie la Sf. Gheorghe-Covasna

0 82

La indemnul Consiliului National Secuiesc au iesit sa demonstreze, ieri, in Parcul Central din Sf. Gheorghe-Covasna, circa 100 de secui infocati de pataniile din Kosovo. Daca ar fi aprobat doar declaratia unilaterala de independenta a provinciei sarbe, prin lozinci cinstite si lumanari aprinse, ar mai fi ramas cumva gulasul in cratita.


Dar pseudosecuii nu s-au limitat la asa ceva si au plusat pentru o cacialma inadmisibila.


Zic pseudosecui pentru ca nu prea rezulta existenta lor numeroasa, cum pretind dupa cum bate vantul, din ultimul recesamant national.


Ce le-a mai iesit ieri din burta si pe diferite cai, ca se imputise atmosfera?


Ei vor – era si de asteptat la cei ai caror stramosi de acum 1.000 de ani isi mancau cultura cruda de sub sa, in drum spre civilizatie – o gramada de lucruri stupide , chiar, sau mai ales, in context internationa, exceptand greseala Kosovo.


Caci pretentiile intrec orice norme civilizate.


Procedand in sens kosovar, acesti demonstranti, exponenti ai unui sovinism si iredentism nemaiintalnit in vreo civilizatie – iar albanezii ce origini au? – vor neaparat delimitarea prin granite a judetelor Covasna, Harghita si Mures. Granite ca intre tari diferite. Asa ca, in caz de realizare, cine o sa vrea sa umble din Lunca Prejmerului la Chichis, va trebui sa aiba pasaport si viza, caci acea noua tara nu ar fi in UE.


Mai departe, nebunii astia vor legislatie proprie si buget propriu, de parca s-ar afla pe patinoar la hochei.


Si vor si un bulibasa propri. Adica un presedinte.


Eu l-am numit bulibasa pe utopicul presedinte pentru ca exponentii acestor vise sunt mai rau ca tiganii corturari in pretentii si tupeu.


Ce m-a pus insa cel mai mult pe ganduri este faptul ca, atat la demonstratia de la Cluj-Napoca, cat si la cea de la Sf.Gheorghe, demonstrantii au aprins lumanari. Si probabil o vor mai face, si pe mine ma bucura. Caci lumanari se aprind la capul mortului. Amin !


?


Dan Bota?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.