Miting la Brasov pentru reintregirea familiei Bodnariu

Miting la Brasov pentru reintregirea familiei Bodnariu

2 572

Astazi, si brasovenii vor iesi in strada pentru ca familia romano-norvegiana Bodnariu sa se reintregeasca. Organizatorii se asteapta ca mii de persoane sa-i sprijine pe Ruth si Marius Bodnariu sa-si recapete copiii.

Astazi, si brasovenii vor iesi in strada pentru ca familia romano-norvegiana Bodnariu sa se reintregeasca. Organizatorii se asteapta ca mii de persoane sa-i sprijine pe Ruth si Marius Bodnariu sa-si recapete copiii.
Mitingul din Piata Sfatului este organizat de filiala Brasov a Aliantei Evanghelice din Romania, din care fac parte Biserica Crestina Penticostala, Biserica Crestina Baptista si Biserica Crestina dupa Evanghelie. Dupa ce romanii au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din mai multe capitale din lume, si alte familii norvegiene, formate din imigrant si autohtoni s-au plans de modul in care au fost deposedate de copii de catre asociatia Barnevernet, care se ocupa de protectia copiilor in tara scandinava. Incredibil este faptul ca presa dintr-o tara atat de civilizata cum este Norvegia nu a semnalat nimic pana cand scandalul a izbucnit in Romania. Sambata, reprezentantii celor trei biserici isi propun sa sensibilizeze autoritatile din Tara Fiordurilor sa schimbe legea sau procedurile de luare a copiilor din familia naturala.bodnariu
Cu doua zile in urma, o familie de crestini ortodocsi originara din Maramures a primit sentinta in privinta celor doi copii. Nu numai ca nu si-au primit copiii inapoi, dar Mihaela si Dumitru Nan nu au obtinut custodia nici macar pentru rudele apropiate. Unul din scopurile mitingului de sambata este evitarea repetarii unei asemenea situatii iar pentru aceasta cer autoritatilor romane sa nu se limiteze la incercarea de obtinere a custodiei pentru rude.
Sorin Prodan, pastor al Bisericii Baptiste Providenta Brasov, spune ca acest caz este doar unul dintre miile in care institutia norvegiana a luat copiii din sanul familiei si sunt, in prezent, fie in proces de adoptie in alte familii sau deja adoptati.
Reprezentantii bisericilor din Alianta Evanghelica sunt de parere ca orice copil trebuie sa creasca in familia naturala, atata timp cat nu ii sunt incalcate drepturile si parintii ii ofera o educatie normala. Cei care vor sa sustina familiile de romani carora le-au fost luati copiii de catre autoritatile norvegiene pot veni sambata, intre 11:00 si 13:00 in Piata Sfatului.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Alexandru Florian -primul specialist in antisemitism din Ro.:
    Trebuie sa se retina ca intre activistii KGB erau ca sustinatori si un pluton de antisemiti
    care isi cauta un lider ,de cand s-a dus la cei drepti C.V Teudor!

  2. Nu este adevarat. Aceste mitinguri au fost organziate de serviciile secrete din Rusia.
    Sau cel putin asa ne explica , foarte doct , d-na ‘academician’ Alina Mungiu Pippidi, o somitate in materie de studii politice , lupta impotriva coruptiei si o anti-comunista marcanta. Indrazniti sa o contraziceti?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.