Mitica, ursul gunoier

Mitica, ursul gunoier

0 152

Botezat Mitica, ursul gunoier a devenit prietenul turistilor de la Diham
Oamenii care ajung pe acolo au prins drag de urs, deoarece acesta coboara zilnic din padure sa ia masa la tomberoane.
Cu toate acestea, desi la prima vedere pare inofensiv, animalul de aproape 100 de kilograme poate oricand sa devin agresiv. Lucru pe care oamenii par sa-l uite atunci cand isi indeamna chiar copiii sa se apropie fara teamã de el. Ba mai mult, zic ca asteapta sa coboare si ursoaica cu puii, care ar trebui sa vina in urma masculului.
Fiind vorba de o ursoaica cu pui, vanatorii trag un semnal de alarma ca animalele, desi par ca s-au obisnuit cu prezenta omului, pot oricand sa devina agresive. Iar fotografierea, hranirea sau, si mai grav, apropierea de ursi este una dintre cele mai riscante actiuni.
Si daca Mitica si alti ursi simt ca turistii care urca pe munte pe propriile picioare, fiind iubitori ai naturii, nu le pot face rau animalelor din salbaticie, pentru ca acesti turisti calca pe munte ca intr-un templu? Caci acesti vizitatori ai muntelui nu tropaie prin tinutul locuit de alte fiinte, asa cum fac politicienii actuali prin muntele suferintelor noastre cotidiene, provocandu-ne la sila si la ascutit dintii, caci am ajuns si noi un fel de ursi gunoieri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.