Mitică Iohannis!

Mitică Iohannis!

1 458

Duminică, au fost alegeri pentru Parlamentul european si un surogat de referendum cu  doua intrebări – pe care nici Iohannis nu si le aminteste…
Iohannis a transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere despre proiectul european intr-o pre-campanie prezidentială, gândită in folosul propriu.

Acum, aproape de finalul mandatului său, pot să-mi confirm ceea ce scriam in 2014, inainte de alegerile prezidentiale – Iohannis este mai balcanic decât noi toti. De la nemti nu are decât numele. 
Conduita sa permanent partizană, lipsa de corectitudine in relatia cu altii, continuarea complicitătii cu segmente ale serviciilor si justitiei (preluată de la Băsescu), lipsa de elegantă publică, grobianismul din exprimările referitoare la PSD si la guvernul Aliantei PSD/ALDE, incapacitatea de dialog cu guvernul, cu parlamentul si cu segmente mai largi de cetăteni dovedesc faptul că cei care si-au inchipuit că Iohannis ar putea fi un nou Carol I, integrator si constructor de institutii, s-au inselat foarte tare.

Iar incăpătânarea  pentru realizarea unui referendum ce nu-i va fi util nici măcar lui  dovedeste lipsă de capacitate strategică. M-a intristat si  lipsa de creativitate in politica externă, precum si incapacitatea de a face compromisuri cu guvernul pentru a debloca situatii jenante – cum ar fi numirea unor ambasadori.

De aceea, pentru mine (inclusiv pentru motive ce țin de atitudinea sa in alegerile prezidentiale din 2004 – de sprijin pentru Stolojan si apoi pentru Băsescu, desi PSD avea un acord politic cu FDG – Karl Werner Iohannis va fi perpetuu un… Mitică Iohannis.

PS 
Am răsfoit cartea sa EU.RO. M-a dezamăgit. Este un fel  de documentar de popularizare. Nu presedintele tării face o astfel de lucrare. Cartea putea fi usor asamblată, de exemplu, de Reprezentanta UE de la Bucuresti, bine informată altfel, inclusiv in ceea ce priveste cantitatea de mazăre importată din Madagascar (ce mojicie!)

Adrian Năstase

COMENTARII

  1. Nazistul IMPOTENT si IMBECIL impreuna cu nevasta-sa, FRIGIDA si STERILA, au falsificat acte pentru a fura casele pe care le-au inchiriat. Judecatorii au concluzionat a IMPOTENTUL impreuna cu STERILA au falsificat actele dar nu au fost condamnati.
    Falsul si vinzare ilegala de copii ROMANI nu-i va impiedica pe romani sa-l realeaga ca presedinte pe NAZIST fiindca romanilor le place sa fie condusi de CEL mai IMBECIL dintre ei. Romanii vor decide sa-si creasca
    copii, nepotii si generatiile urmatoare cu MUIE NAZISTA.
    IMBECILILOR, sa nu uitati sa votati NAZISTUL!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.