Mirosul de iarba taiata benefic omului

Mirosul de iarba taiata benefic omului

0 179

Mirosul de iarba proaspat taiata ii face pe oameni sa se simta mai fericiti si mai relaxati si ar putea preveni declinul mintal la batranete, datorita unui produs chimic eliminat in atmosfera dupa taierea frunzelor, potrivit unui studiu al cercetatorilor australieni, citat de dailymail.co.uk.
Cercetatorii de la Universitatea din Queensland, Brisbane (Australia), au conceput un parfum care „miroase ca iarba proaspat taiata”, aroma care ii ajuta pe oameni sa se relaxeze si sa-si imbunatateasca memoria.
Dupa sapte ani de cercetari, oamenii de stiinta australieni spun ca „parfumul de iarba” actioneaza in mod direct asupra creierului , in special in zonele asociate memoriei si emotiilor.
Nick Lavidis, cercetator in domeniul neurologiei la Universitatea din Queensland, a lansat aceasta idee a parfumului – denumit Serenascent -, dupa ce a fost in expeditie intr-o padure din Statele Unite ale Americii, in urma cu 20 de ani.
„Trei zile in Yosemite National Park reprezinta o vacanta de trei luni. Nu am realizat atunci ca o combinatie dintre substantele chimice din pini, din vegetatia abundenta si din iarba taiata ma face sa ma simt atat de relaxat. Dupa cativa ani, vecinul meu a facut un comentariu cu privire la mirosul frumos pe care il emana iarba dupa ce e taiata si lucrurile au inceput sa capete sens”, explica Lavidis.
Studentii care au lucrat la elaborarea studiului au descoperit ca animalelor expuse la mirosul Serenascent – care reprezinta o combinatie intre trei substante chimice emanate de frunzele verzi proaspat taiate – nu le-a fost afectat hipocampusul, o zona din creier asociata cu comportamentul emotional, invatarea si memoria.
Parfumul va intra in productie luna viitoare si va fi comercializat cu un pret de 4 lire.
„Poate fi folosit ca odorizant de camera sau ca parfum pentru corp. In timp,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.