Miron Cozma, la un pas de libertate

Miron Cozma, la un pas de libertate

0 214

Comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova a dat aviz favorabil cererii pentru eliberare conditionata formulata de fostului lider al minerilor din Valea Jiului, ca urmare a comportamentului sau bun din ultimele 6 luni de detentie. Dosarul sau va fi trimis joi Judecatoriei sectorului 5. Miron Cozma incearca, pentru a treia oara, sa obtina eliberarea conditionata.


?


Miron Cozma mai are de executat 10 luni de inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a contopit, pe 24 octombrie 2005, la cererea lui Cozma, pedepsele primite de fostul lider din Valea Jiului pentru mineriadele de la Stoienesti si, respective, Costesti din septembrie 1991 si ianuarie 1999.


Astfel a fost contopita pedeapsa de sapte ani si 11 luni pentru mineriada din 1991- executata deja din pedeapsa de 18 ani de inchisoare – cu cea de 10 ani data de instanta suprema in dosarul mineriadei de la Costesti. In iunie anul trecut, Comisia Speciala de la Penitenciarul Rahova a respins cererea lui Cozma de a fi eliberat conditionat.


In ultima perioada, cel supra-numit „Luceafarul huilei” a participat la o serie de evenimente culturale organizate in Penitenciarul Rahova, a jucat intr-o piesa de teatru si a cantat in corul bisericii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.