Miron Cozma: candidat independent la Presedintie

Miron Cozma: candidat independent la Presedintie

0 154

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Deva, ca va candida ca independent la Presedintie, in cazul in care nu va reusi sa isi inscrie partidul, transmite Mediafax. „In sondaje sunt in fata lui Mircea Geoana, numai ca nu le pot flutura statisticile pentru ca nu am un partid in spate. Voi candida pentru ca o mare parte a populatiei mi-a cerut sa fac acest lucru. Voi candida independent, daca nu voi reusi sa imi inscriu Partidul Muncitorilor. Si nu ma grabesc sa il inscriu”, a declarat Cozma.
Cozma a spus ca va candida chiar daca instanta i-a interzis dreptul de a alege si de a fi ales pana in anul 2014. „Mai multe articole din Constitutie imi sustin demersul. O sa le folosesc pentru a putea candida”, a adaugat Cozma.

Doar trei luni pentru a „starpi coruptia”
Fostul lider sindical a spus ca in cazul in care va ajunge presedinte al Romaniei nu va avea nevoie decat de trei luni pentru a „starpi coruptia”. „Va asigur ca in trei luni va disparea 85 la suta din coruptie. Apoi, ma voi ocupa sa asigur un nivel de trai decent populatiei. Lucrez la un program care vizeaza dezvoltarea economica incepand de la agricultura catre industrie. Programul va incepe cu achizitia produselor agricole si se va finaliza cu industria care produce utilaje si echipamente pentru agricultura”, a spus Cozma.
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma declara, in luna februarie, la Lupeni, ca va candida la Presedintia Romaniei fie ca ii va fi aprobata candidatura, fie ca nu. „Chiar daca nu imi vor aproba, prin justitia lor aservita, sa candidez, voi anunta public ca voi candida. In conditiile in care nu mi se va aproba de catre Biroul Electoral Central sa candidez, chestiunea fiind publica, isi vor atrage oprobriul public. Peste cinci ani, lucrurile vor sta altfel. Voi candida si daca imi vor aproba candidatura si daca nu”, afirma Cozma.

Miron Cozma a fost eliberat la inceputul lunii decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, dupa ce a ispasit zece ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat. In cazul lui Cozma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, la inceputul lunii decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea in doua mineriade: sapte ani si 11 luni inchisoare (pedeapsa executata deja pentru mineriada din 1991) si zece ani de inchisoare (pedeapsa aplicata de instanta suprema pentru mineriada de la Costesti, din februarie 1999).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.