Mirodenii japoneze in targul de la Brasov

Mirodenii japoneze in targul de la Brasov

0 207

In acest week-end, la Brasov, va fi organizat cea de-a treia editie a Targului de Mirodenii al asociatiei japoneze Musashino. Condimentele si ingredientele specific japoneze vor putea fi degustate intre 13 si 14 iunie 2009, in Bastionul Tesatorilor.
Evenimentul din curtea Bastionului Tesatorilor va pune accentul pe recrearea unei atmosfere de targ medieval, dar si pe latura culturala internationala, prin organizarea de spectacole si concerte de muzica veche valaha, madrigale franceze si italiene, muzica maghiara renascentista, spectacole de dansuri traditionale grecesti si muzica elena.
Printre ineditele combinatii de condimente de pe taramurile nipone se vor afla si „shichimi togarashi”-amestec de sapte condimente iuti, „wasabi”- o pasta verde obtinuta din radacina unei plante cu o tarie asemanatoare hreanului nostru sifolosita la sushi, „furikake”- amestecuri diversificate avand in principal bucati de alge, susan si, in functie de tipul amestecului, poate contine bucati de peste uscat, wasabi etc.
O surpriza placuta va fi prezenta pe standuri a unor cosmetice naturale realizate pe baza unor condimente, unele dintre acestea avand in compozitie materii prime din cele mai nobile, precum praful de aur de 24 de karate. La targ va exista si un stand la care vor fi expuse spre vanzare carti de bucate si carti care va vor introduce in fascinanta lume a mirodeniilor.
Realizator eveniment:
Evenimentul a fost conceput, documentat si initiat de dr. Alexandru Stanescu, cercetator stiintific in cadrul Muzeului Judetean de Istorie Brasov.
PROGRAM:
Sambata, 13 iunie, orele 11.00-18.00
11.00-17.00 – Deschiderea Expozitiei si a Targului de Mirodenii cu vanzare;
Participa Fuchs Condimente Romania, S.C.Indicom S.R.L. si Sonnentor (reprez. Paradisul Verde) si Libris Brasov (carti de bucate si carti despre mirodenii)
12.00-17.00 – Medieval reenactment – concursuri medievale interactive si recrutari de cavaleri (Strajerii Coroanei)
17.00-18.00 Spectacol de dansuri traditionale grecesti si muzica elena, prezentari de condimente (Comunitatea Elena din Brasov)
Duminica, 14 iunie, orele 11,00-18.00
11.00- Deschiderea Expozitiei si a Targului de Mirodenii cu vanzare
11.30-14.00 – Prezentare de mirodenii si degustari de produse traditionale pregatite de membrele clubului Soroptimist International Brasov
14.00-16.00 – Prezentare de mirodenii si degustari de produse traditionale japoneze pregatite de membrii Asociatiei Musashino Brasov
17.00-18.00 – Concert de muzica veche si madrigale
Corul de Tineret „Bach” (conducerea muzicala Steffen Schlandt)
Ansamblul „Codex” (conducerea muzicala Ignac Filip)

Sunt asteptati toti brasovenii interesati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.