Mireasa pacalita pe internet

Mireasa pacalita pe internet

0 156

Cumparaturile pe internet au ajuns, pare-se, la moda zilei, dar si la moda tzepelor. Daca in Occident smecheriile acestea au scazut in proportii, la noi abia incep sa fie in floare, si inca o floare frumos deschisa spre smen. Credulitatea romanului este inca prea mare, la fel increderea in noua metoda de a-si face cumparaturile prin internet. Implantul in poalele babei a unui anume ousor au facut-o sa se creada imediat ministru de razboi, si asta inainte de a vedea cat de clocit este si cat de tare pute respectivul ou.
Insa asta este viata: naivitatea se plateste,
O tanara din Brasov, pesemne incalzita de evenimentul care urma, in plus uitand sa-si priveasca putin chipul in oglinda intelepciunii si ratiunii, a ajuns sa reclame o la OJPC o firma din Cluj, de la care si-a achiziþionat o rochie de mireasa, prin internet.
Pe site-ul de prezentare al firmei se gaseau fotografii cu diverse modele de rochii, semnate de designeri. Tanara a ales un model care i-a placut in mod deosebit si pentru care a platit 1837 lei. Cand i-a fost livrata rochia, brasoveanca a avut o surpriza deloc placuta.
„Pe site, rochiile aratau cu totul altfel decat in realitate. Eu am primit o rochie de un material diferit, inferior calitativ si cu un alt model decat am cerut. Am returnat rochia, pentru care am primit inapoi numai 400 de lei. Mi-au raspuns ca diferenta de bani reprezinta diverse taxe pentru materiale si curierat“, se plange tanara care vroia sa aiba ce dezbraca mai acatarii in noaptea nuntii.
In urma verificarilor, inspectorii OJPC au amendat firma clujeana cu suma de 8.000 lei, descoperind ca aceasta incalca drepturile fundamentale ale consumatorului.
Cetatenii sunt sfatuiti sa fie foarte atenti atunci cand achiztitioneaza produse de pe internet.
Insa cel mai bun sfat mi se pare a fi sa nu platesti inainte, cum se zice ca se procedeaza la curve – nu ma pricep, mie imi plac femeile cucerite – si sa vezi in mana marfa ceruta. Da, de acord, dupa aia dai banul. Se pare insa ca mai exista destula naivitate excedentara printre noi, iar uneori credulii isi cam merita pedeapsa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.