Mircea Geoană și-a lansat o carte-Program de Țară-cât o candidatură voalată la...

Mircea Geoană și-a lansat o carte-Program de Țară-cât o candidatură voalată la prezidențiale

2 49

Brașovul a avut ieri ocazia de a-l găzdui pe Mircea Geoană la hotel Kronwell, secretar general adjunct al NATO, ca scriitor de această dată, la lansarea cărții sale „Bătălia pentru viitorul României-Gîndurile unui român la vârful NATO”. Lucrarea, de un impecabil nivel stilistic, a proiectat principalele provocări globale și globaliste din perspectiva intereselor României, imediate și de perspectivă.
Analizând contextul internațional complicat generat de războiul din Ucraina, cel din Israel, dar și ascensiunea puterilor lumii, precum marile economii emergente, Mircea Geoană și-a redesfășurat public cunoștințele impresionante de politică externă și geostrategie, realizând și un periplu printre principalele provocări științifice și tehnologice ale acestor ani. Deși auditoriul aștepta vreo declarație de intenție în privința unei eventuale candidaturi a sa la Președinția României, aceasta n-a survenit decât sub forma unor aluzii străvezii, precum „voi cere guvernelor viitoare ale României să…”, calitate care evident o presupune pe cea de președinte al României.

Geoană a dezvăluit că ideea cărții i-a venit la începutul pandemiei de COVID, iar inițial trata problemele și provocările internaționale, după care a revenit asupra proiectului cărții și l-a centrat în jurul ființării României în respectivul context internațional.
De ce să nu scriu despre România de fapt?” și-a mărturisit epifania conceptuală despre lucrarea sa adjunctul NATO.

Prelegeri de politică și geostrategie pentru conducătorii inadecvați ai României
Autorul a negat totodată că lansarea cărții a fost determinată de o psibilă implicare a sa la alegerile prezidențiale precizând că este doar o coincidență lansarea cărții în contextul electoral existent.
A reușit în final să amețească auditoriul cu zig-zagarea sa cu viteză prin conjuncturi existente în diferite țări ale lumii, situate pe diferite continente, excurs fără îndoială facilitat de vastele sale cunoștințe de politică externă.

Prilejul lansării editoriale i-a oferit ocazia totodată lui Mircea Geoană satisfacția de a ține prelegeri actualei puteri politice din România pe tema direcției de devoltare a țării, dar și pe cea a profundelor inechități sociale din țară, a clivajelor regionale și sociale în generarea produsului intern brut, dar și a inconsistenței și incoerenței leadership-ului românesc, inadecvat pentru modificările rapide de paradigmă internațională a geostrategiei volatile în acest moment.
Vom reveni.

Libiu Mateescu  

NOTA REDACTIE
Lansarea de la Brasov, după mai multe orașe reședință de județ, face parte dintrun eveniment politic-electoral. Cartea a fost tipărită de mai muult timp. De exemplu Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO, a lansat cartea „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO” la Paris pe 14 decembrie 2023. Atunci evenimentul a fost organizat de Asociația Proiectul România 2030 și Editura Litera, derulat la Universitatea Sciences Po, amfiteatrul Jean Moulin, 13 Rue de L’université, 75007, Paris. (V.T.)

COMENTARII

  1. Cu acest curriculum vitae Geoană poate să se ocupe de chestii militare dar nu de politica României; la fel și generalul rezervă Ciucă.

  2. Poți sa mai scri încă o carte, pe care n-o citește nimeni, ca tot PROSTĂNAC ramai! Iar nato cu asa secretar dovedește ca e un ONG de doi bani!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.