Mircea Geoana: Le-am ridicat mana pe scena…asta e viata!

Mircea Geoana: Le-am ridicat mana pe scena…asta e viata!

0 54

Mircea Geoana considera guvernul pe care Emil Boc urmeaza sa il propuna Parlamentului drept „o enorma greseala politica si o sfidare a bunului simt din partea lui Basescu”. Geoana crede ca Programul de guvernare, premierul si ministrii „nu aduc niciun element de noutate in lupta cu criza”.
Invitat la Realitatea TV, Mircea Geoana a reamintit ca Traian Basescu l-a sunat pentru a vorbi pe tema adoptarii bugetului si a numirii lui Marian Sarbu la Ministerul Muncii, iar pe aceasta tema presedintele l-a mai sunat si pe Ion Iliescu.
Mircea Geoana a spus ca nu a discutat cu Basescu despre un guvern de larga coalitie. Despre posibilitatea ca Marian Sarbu sa devina ministrul Muncii, Geoana a motivat refuzul pe motiv ca „nu poti lasa un membru marcant al partidului tau intr-un guvern care reprezinta o alta expresie politica”.
„Daca PSD ar fi fost la guvernare si am fi putut veni cu masurile noastre de protectie sociala, cu un program anti-criza, atunci puteam intra la guvernare. Dar sa te duci sa lasi un reprezentant exact in domeniul cel mai sensibil care arde si sa dai un fel de alibi, nu e normal”, a spus Geoana care considera ca experienta celor cateva luni de guvernare alaturi de PD-L a fost suficienta.
Liderul PSD a spus ca participarea in guvern a lui Marian Sarbu ar fi fost comica intr-un domeniu atat de sensibil in Guvernul Boc. Despre membrii anuntati ai guvernului care provin din PD-L, Geoana a spus ca pe unii ii cunoaste si spera sa faca o figura buna, insa Elena Udrea, Berceanu si Videanu au fost deja avizati negativ de Parlament. Despre participarea lui Gabriel Oprea la guvernare, Geoana a refuzat sa vorbeasca despre calitatile profesionale ale acestuia , insa a precizat ca nu are calitati morale.

Legea bugetului
„Nu stiu daca vom vota Legea bugetului, trebuie sa o vad. Nu o voi vota daca nu voi vedea ca resursele se aloca transparent, daca nu vom avea masuri de protectie sociala”,
a raspuns Geoana intrebat daca va vota acest proiect de lege cerut de FMI.
Mircea Geoana a atras atentia ca sustinerea viitorului guvern este foarte fragila. „Avem un guvern minoritar care va functiona foarte greu. Asta insemna legi adoptate greu, insemna legi organicare care nu pot trece, dar in clipa in care domnul Basescu a declinat oferta noastra de a face un guvern cu adevarat de uniune nationala cu un premier acceptat de PSD, PNL, UDMR si PD-L isi asuma riscul unui guvern minoritar chiar daca in plen vor avea voturile de investitura”, a declarat Geoana care este de parere ca plecarea unor parlamentari din partidul pe care il conduce este „o problema de caracter in principal si nu poate judeca decat atitudinea morala a acestor oameni”.
„Cu multi dintre acestia am mers in campanie si le-am ridicat mana pe scena, dar asta e viata. Nu intotdeauna ai de-a face numai cu mari caractere”, a mai spus liderul PSD.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.