Mircea Geoana a fost exclus! A scapat de partidului condus de...

Mircea Geoana a fost exclus!
A scapat de partidului condus de o marioneta cu apucaturi tiranice

0 108

Mircea Geoana a fost exclus din PSD. Fostul sef al social-democratilor a ramas consecvent lui insusi, nefericitelor sale tare de caracter nedezmintind stampilele puse de Iliescu – refuzand in ultima clipa sansa de a ramane in PSD si cu funcria de presedinte a Senatului. In timpul dezbaterulor lui Geoana i s-a oferit sansa de a ramane in PSD daca deleaga presedintia unui alt senator PSD. Geoana a refuzat.
Dupa discutii s-a trecut la exprimarea punctului de vedere a celor prezenti prin vot. Au fost 50 de voturi “pentru”, cinci “impotriva” si trei “abtineri”. Informatia a fost anuntata, nu de purtatorul de cuvant al PSD ci chiar de Mircea Geoana, care a afirmat ca „din pacate, acest partid, atata vreme cat e condus din umbra de domnii Iliescu si Nastase, nu are nicio sansa de reforma”.
Iliescu si Nastase „Au pus in fruntea partidului o marioneta pe care o manipuleaza si care are la o varsta atat de frageda apucaturi tiranice si o mare lipsa de caracter”, a acuzat Geoana.
Mircea Geoana a sustinut ca „dl Ponta, asa cum a spus, si-a pus demisia pe masa santajand colegii”.
Iata mai jos cele mai importante declaratii facute de Mircea Geoana:
• Dl Iliescu este in acest moment o piaza rea pentru acest partid,
• Acest partid nu va avea viitor atata vreme cat va sta sub pulpana si influenta nefasta a acestui om care nu se poate transforma,
• Traian Basescu a ajuns presedinte pe mana lui Ion Iliescu, care nu l-a vrut pe Adrian Nastase in 2004,
• Nu ma despart de acest partid, ci de aceasta gasca care se pretinde partidul nostru,
• Viata mea politica va continua. Cu o parte a acestor colegi am sa ma reintalnesc in politica, intr-o forma sau alta,
• S-a votat la ordin. Pot sa spun celor din sala de executie “Adio, tovarasi, pe curand, prieteni;
• Am primit la ora 18 si trei minute pentru prima data de cand a inceput aceasta nebunie acuzele care imi sunt aduse’
• De doua saptamani Ponta si acolitii sai bat campii cu privire la asa zisele crime facute de Geoana’
• De abaia azi au fost capabili sa produca un document, dupa mascarada de la comisia de integritate.

Ion Iliescu: Mircea Geoana a fost de o obraznicie fara seaman
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat marti, dupa sedinta CEX, ca Mircea Geoana a fost de o „obraznicie fara seaman” si nu a invatat nimic dupa ce a pierdut alegerile din 2009 si a pierdut si lupta din partid.
Iliescu l-a acuzat pe Geoana ca a generat pierderea alegerilor din 2004 cand a spus ca PSD nu are nevoie de voturile PRM. „Cu voturile PRM a castigat Basescu in 2004”, a comentat el.
Un al doilea moment pe care i-l reproseaza Iliescu este vizita pe care a facut-o in 2009 la Sorin Ovidiu Vintu: „Nu a explicat nici acum motivatia mersului in noapte la Vintu”.
Fostul sef de stat a precizat ca nu lui Mircea Geoana „i se datoreaza cele 5 milioane de voturi” obtinute la alegerile din 2009: „Cele 5 milioane au fost rodul muncii unei armate de militanti”.
„Acest om nu a invatat nimic. A intrat in partid fara sa stie ce e aia partid. I s-au oferit functii in stat”, a acuzat el.
Intrebat care vor fi efectele plecarii lui Mircea Geoana, Iliescu a raspuns: „Dupa toate acestea nu urmeaza nimic. A pierdut alegerile, a pierdut in partid, nu a invatat nimic si isi permite asemenea obraznicii”.
„Cei care pleaca isi merita soarta dar nu cred ca vor fi multi, el isi face iluzii”, a adaugat presedintele de onoare al PSD.
Intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Geoana imediat dupa excludere, potrivit carora PSD nu are nicio sansa atata timp cat va fi condus din umbra de Iliescu si de Nastase, acesta a raspuns printr-o intrebare: „Ei, ce parere aveti despre astfel de apreciere?”
„A fost de o obraznicie fara seaman”, adaugat Ion Iliescu.
Victor Ponta: A fost o decizie grea

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca excluderea lui Mircea Geoana din partid a fost „o decizie grea” si regreta ca s-a „ajuns in acest punct”, dar si-a exprimat speranta ca acesta nu va ramane in functia de presedinte al Senatului cu sprijinul puterii.
„Am incredere ca dl Geoana, neavand sprijinul nostru, nu va ramane in functie cu sprijinul puterii”, a spus Ponta.
„Ne despartim de dl Geoana si de cei care au o problema de a fi intr-o echipa in acest moment neplacut. Sper sa iesim mai intariti si mai hotarati in batalia pe care o avem”, a continuat Ponta, subliniid ca „adversarul nostru nu e Mircea Geoana, ci Traian Basescu”.
Victor Ponta a respins, pe de alta parte, ca ar avea atitudini dictatoriale: „Nu am problme de autoritate, ci de unitate ca echipa”
Sebastian Lazaroiu : Geoana nu va pierde sefia Senatului
Mircea Geoana „nu va sta cu mainile incrucisate”, dupa excluderea sa din PSD. El isi va face un grup cu care „mai devreme sau mai tarziu sa negocieze eventual cu celelalte partide, in preajma alegerilor”. Geoana va fi ajutat in acest demers de vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie. Declaratiile au fost facute, la RFI, de sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si fost ministru al Muncii.
„In mod evident, unul din scopurile lansarii temei cu suspendarea a fost de a acoperi tot scandalul din interiorul PSD, legat de excluderea lui Geoana, pentru ca deja se vorbea de multa vreme. Lor nu le place subiectul si atunci au lansat un subiect alternativ, suspendarea, care sa mai acopere din rusine”, a afirmat Sebastian Lazaroiu.
Acesta crede ca Mircea Geoana va fi exclus din PSD, dar nu va pierde functia de presedinte al Senatului. „Trebuie un vot de revocare in Senat si, in momentul asta, cei din Opozitie nu au majoritate pentru a-l revoca”, argumenteaza acesta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.