Mircea Bãsescu neagã acuzaþiile lui S.R. Stãnescu

Mircea Bãsescu neagã acuzaþiile lui S.R. Stãnescu

0 167

„Nu sunt implicat in comert cu arme sau explozibili”, afirma Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.
Mircea Basescu declara sus si tare ca nu este implicat in comertul cu arme sau explozibili despre care urla tara in ultima vreme, caci el se ocupa cu fabricarea inghetatei si distribuirea ei. Parca asa stiam, nu? Sau acolo a dat faliment si s-a apucat de treburi mai serioase?
Dar haideti sa vedem ce spune Mircica despre jocul cu tiribombe.
„Nu sunt si nu am fost niciodata implicat in operatiuni de comert cu arme sau explozibili. Povestea insailata de ziaristul Sorin Rosca Stanescu nu are nici o legatura cu activitatea pe care eu o desfasor in portul Constanta, ca manager al unei societati comerciale”, sustine fratele presedintelui, intr-un comunicat de presa.
Potrivit comunicatului semnat de Mircea Basescu, activitatea de depozitare a containerelor cu marfa aflate in tranzit prin portul Constanta se face in conformitate cu legea si sub supravegherea vamii.
„In timpul stationarii in port si a tranzitului pana la destinatie, containerele sunt sigilate si singura institutie care raspunde de continutul lor este vama. Acest tip de operatiuni se presteaza pentru toate firmele care prezinta documentele legale pentru marfa importata, exportata sau aflata in tranzit”, precizeaza Mircea Basescu.
De parca documentele de insotire a marfurilor nu pot fi falsificate! Cate din astea nu s-au vazut.
Reactia lui Mircea Basescu vine in contextul in care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu scrie pe blogul personal ca fratele presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Jurnalistul mai sustine ca Traian Basescu s-ar fi folosit de furtul de arme de la Ciorogarla pentru a demite persoanele care ar fi putut compromite afacerile fratelui sau.
Cornel Purcarea, fost sef Romagro, a declarat ca Mircea Basescu ar fi fost implicat in afacerea cu explozibili, insa ar fi aflat despre continutul containerelor doar cand incarcatura a ajuns in portul Constanta, el punand la dispozitie un utilaj pentru manipularea substantelor
Daca Mircea Basescu ar fi la prima afacere care sa scartaie, ai mai zice ca nu a stiut si a picat nevinovat la mijloc. Dar el a mai avut – din ce s-a aflat pana acuma – si smecheriile cu terenurile, tot in acea zona, a Constantei. Si atunci este greu de crezut ca el astepta praf de inghetata si, in schimb, s-a pomenit cu praf de pusca. Acuzatiile sunt insa mult mai grave decat Mircea Basescu lasa sa se inteleaga. Armele la care face referire Stanescu erau introduse in tara pentru a fi distruse, fapt ce nu s-a mai produs. Ele au fost, dupa spusele lui Stanescu, revandute, iar afacerea se ridica la multe foarte multe milioane de dolari, actiune despre care Mircea Basescu nu mai declara nimic…
Sa vedem ce perdele de fum vor mai fi inlaturate pana in alegeri. Chiar daca ar exista si tente de exagerare, gustul de baza ramane cel amar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.