MIRA – licitatie pentru elicoptere fara …IAR Ghimbav ?

MIRA – licitatie pentru elicoptere fara …IAR Ghimbav ?

0 125

Dotarea cu elicoptere pentru Ministerul de interne pare sa fie cu ghinion. Dupa amanarea licitatiei din toamna lui 2007, din motive multe si diverse, s-a fortat pe capat de mandat (se poarta astfel de strategii), o reluare a operatiunilor de achizitii. Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), cu tot “Scandalul LOGAN” a dat start pentru achizitia de elicoptere, licitatia fiind programata pentru 3 noiembrie.
Achizitia in valoarea de 202 milioane de euro, prevedea dotarea cu 29 de elicoptere, dintre care 26 bimotoare si alte trei elicoptere grele, in valoare de 45 de milioane de euro.
Sunt evaluari si comentarii care indica faptul ca momentul licitatiei a fost ales cu multa atentie, astfel ca IAR Ghimbav aflata intr-un perpetuu proces de privatizare, sa nu poata participa, neriscand sa se concureze impotriva viitorului patron.
Cum era firesc societatea a achizitionat caietul de sarcini si in urma unei analize minutioase a gasit suficiente motive si a contestat licitatia.
Directorul general al IAR Ghimbav, Neculai Banea, a declarat ca: „…noi am considerat ca acest caiet de sarcini este incomplet. Scrie ca metoda financiara de adjudecare a licitatiei este cea electronica, fiind vorba de achizitii publice, dar procedura nu este definita complet. Noi vom trimite detaliile obiectiilor noastre, iar comisia nationala va analiza contestatia. Pana atunci, licitatia este suspendata”.
Se pare ca la MIRA aerul devine tot mai irespirabil fiind nevoie de o mare “aerisire” (inclusiv deconcentrare si descentralizare)… dupa alegeri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.