Miopia va fi tratata cu pastile

Miopia va fi tratata cu pastile

0 80

Ochelarii si lentilele de contact ar putea deveni istorie. Cercetatorii sustin ca in cel mult 10 ani, problemele de vedere vor putea fi tratate cu ajutorul picaturilor sau cu pastile, potrivit Daily Telegraph.
Daca pana acum se credea ca miopia este cauzata de calculator, televizor sau din cauza cititului, cercetatorii de la King’s College din Marea Britanie au descoperit ca afectiunea este ereditara.
Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care au aceasta afectiune prezinta diferite „variatii” ale ADN-ului.
In timpul cercetarii, oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care aveau probleme cu vederea prezentau variatii la nivelul genei RASGRF1, responsabila cu buna functionare a globului ocular.
„Potrivit rezultatelor, miopia nu este determinata de agresarea anumitori muschi de la nivelul globului ocular, modificarea formei globului ocular sau agresiuni la nivelul retinei, astfel ca aceasta problema de vedere ar putea fi rezolvata cu ajutorul unor picaturi sau a unor pastile, in niciun caz nu prin intermediul ochelarilor”, explica dr. Cristopher Hammond.
Pentru ca studiul este abia la inceput, specialistii spera ca persoanele care sufera de miopie sa isi trateze aceasta problema cu pastile sau picaturi in cel mult 10 ani

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.