Minunatele viziuni ale primarului Allen Coliban despre periferia Brașovului

Minunatele viziuni ale primarului Allen Coliban despre periferia Brașovului

1 108

O nouă republică platoniciană urmează să se înfăptuiască nu în centrul Brașovului ci la periferia sa. Un inel și industrial și verde urmează să încingă brașovul ca un brâu fantastic în care oamenii muncitori din parcurile industriale de la marginea Brașovului vor petrece clipe binecuvântate în parcurile verzi, ariile protejate ale primarului Coliban. Sistemul integrat a mai fost inventat în cursul istoriei de marxiștii vechi, în soviete și gubernii, ulterior de către nazismul Germaniei anilor treizeci. În aceste sisteme oamenii învățau să trăiască la comun,cu copiii lor tot la comun, ca în Republica lui Platon.

Minunata utopie neomarxistă a prezentului inelar
Un parc industrial grandios în zona ocolitoarei mici a Brașovului s-ar juxtapune plenar peste o mirifică zonă verde a Parcului Brassovia, aspect imposibil din perspectivă fizică și industrială. Și-atunci inelul verde protejat va fi întrerupt ici-colo de parcuri industriale, în care salariații vor lucra cu randament maxim resimțind briza răcoroasă adiind dinspre ariile Parcului Brassovia. În pauza de masă își vor lua masa de prânz în păduricea de la marginea parcului industrial, ba chiar pot să și invite și copii să se joace în ariile verzi cu flori și pomi fructiferi, după care își vor vedea părinții la prînz, la picnicul de la iarbă verde, printre copăcei și arbuști utopici. Vor încinge și o horă a recunoștinței pentru condițiile minunate de muncă și viață, înfăptuite de partidul marxist al prezentului.

Cartiere emergente periferice în inelul verde al Brașovului
Și cum lângă un parc industrial încape și un Mall, se va rezolva și problema cumpărăturilor de după programul de muncă. Iar lângă acesta va fi construit un cartier nou de locuințe moderne, o școală și o grădiniță, un spital și o farmacie, ca să fie toate laolaltă în acest Falanster modern al lui Coliban. Restaurantele și berăriile vor condimenta ici-colo complexul industrial verde. Și o secție de poliție și un cabinet notarial, ca să nu mai vorbim de cel medical și dentar, se pot deschide în zona parcului industrial, în parcul imobiliar. Să nu uităm de biserică, dacă neomarxiștii o vor îngădui în această utopie integrată periferică.

Fără poluanți și poluatori în inel
Și ca să fie totul configurat verde, nu vor fi acceptate în parc decât industriile nonpoluante, firmele de IT de exemplu. Fostul primar George Scripcaru, fusese lipsit de viziune periferică, lăsase IT-știi în Centru și le făcuse un SAFI tot în centru. Actualul primar vizează periferia, care va unifica în final zona metropolitană cu localitățile dimprejur. O nouă eră de socializare intensă la periferie se va deschide grandios în viitorul nostru comun. Parcul verde Rulmentul urmează să înlocuiască zona industrială, care va fi înființată pe circumferința inelului Brașovului din viziunea utopică a primarului. Granițele sociale dintre bogați și săraci vor fi șterse iar Brașovul va intra într-o nouă eră de strălucire marxistă, în care oamenii muncii vor fi producătorii, proprietarii și beneficiarii muncii lor, dar și a relaxării lor în inelul verde. Capitaliștii lacomi și poluatori vor fi izgoniți din inel.

Grădinile marxiste suspendate ale Semiprimăriei
Și pentru că pe măsură ce primarul înființează parcuri industriale suprafețele alocate parcurilor verzi se reduc, Coliban a imaginat ariile verzi protejate suspendate, după modelul celebrelor grădini suspendate ale reginei Samuramat a Asiriei.
Compania Apa va asigura irigarea mult mai ușor acum în secolul XXI decât o făceau asirienii acum 2800 de ani. Iar Brașovul va deveni un fel de Ninive sau Babilon modern.
Pe post de Turn Babel se va înălța un hotel de 12 stele, care se va roti după soare. Aeroportul va și el integrat în acest inel verde industrial, fie că vrea sau nu vrea Veștea, ca și o nouă sală de operă.

Trezirea la realitatea anostă și poluată, infestată de coronavirus
Probabil și muntele de gunoi va fi reciclat și reconfigurat în muntele verde al periferiei, pe care iarna vor fi amenajate pârtii de schi pentru locatarii inelului. Și pentru ca atmosfera idilică să fie completă în inel, primarul va interzice coronavirusului subversiv să submineze utopia neomarxistă brașoveană.
Într-un final a sunat ceasul deșteptător și s-a trezit. Toată utopia era înșirată pe facebook pe pagini întregi postate în timpul nopții. Mai rămânea să consulte brașovenii așa cum face în cazul oricărei inițiative municipale ordinare și apoi să se apuce de lucru, cam din anul 2024 încolo, după alegeri.

Libiu Mateescu             

COMENTARII

  1. Oricât de slab este, contează doar că nu mai e primar un moldovean analfabet și penal! AIA CONTEAZĂ. Și, dacă va fi total necorespunzător, altul!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.