Minsitrul Sănătății, Victor Costache și-a dat demisia. Nelu Tătaru noul ministru!

Minsitrul Sănătății, Victor Costache și-a dat demisia. Nelu Tătaru noul ministru!

0 68

ACTUALIZARE 10:45 Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, după demisia din cursul dimineții a lui Victor Costache.
„Nelu Tătaru face parte din echipa Ministerului Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului”, a spus șeful Guvernului.
Premierul a precizat că Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății, din motive personale și profesionale.
„Am luat act de această demisie și îi voi transmite președintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare”, a mai spus Orban.

* * *

Ministrul Victor Costache se pare că a demisionat din funcție în această dimineață. Stirea apare intr-o informatie in Capital.ro.
Oricum demisia ministrului Sănătății vine într-un moment extrem de nepotrivit, în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.
Vă reamintim că Victor Costache era ministru din luna noiembrie 2019. Este unul din miniștrii care nu au primit vot favorabil la audierile parlamentare, la formulele de guvern lansate de liberali.
Nu se cunosc motivele pentru care a luat această decizie
Rămâne de văzut și dacă nu se va răzgândi, însă în acest moment declarația este una fermă.
Nu se știe cine îl va înlocui.
In acest moment din partea PNL si a Guvernului OrBan nu este nici o reacție.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.