Minorii – in baruri doar cu parintii

Minorii – in baruri doar cu parintii

0 643

Minorii cu varsta de pana la 16 ani nu vor mai putea intra in localurile unde se consuma alcool decat insotiti de parinti. Initiativa care ar putea intra in vigoare de anul viitor ii apartine senatorului liberal Sebastian Grapa si a fost botezata Legea Rebeca, dupa numele fiicei lui Grapa.

Minorii cu varsta de pana la 16 ani nu vor mai putea intra in localurile unde se consuma alcool decat insotiti de parinti. Initiativa care ar putea intra in vigoare de anul viitor ii apartine senatorului liberal Sebastian Grapa si a fost botezata Legea Rebeca, dupa numele fiicei lui Grapa. Comerciantii care nu vor respecta prevederile legii risca amenzi intre 500 si 1500 de lei.

Desi legea interzice vanzarea de alcool si tigari minorilor, acestia obisnuiesc sa intre cu alcool si sa-l consume in baruri si localuri. Practica pe care legislatia in vigoare nu o pedepseste.

Senatorul liberal brasovean Sebastian Grapa vrea o lege care sa previna prezenta tinerilor in barurile si restaurantele unde se serveste alcool.minori bar1

Actul normativ a primit avizul Comisiei de munca si se bucura si de sprijinul Guvernului. Dupa ce va trece de Senat, va ajunge la Camera Deputatilor, care este for decizional. Legea ar putea intra in vigoare de anul viitor.

Sebastian Grapa crede ca avem nevoie de astfel de acte normative care sa protejeze tanara generatie de tot ceea ce insemana tentatia alcool, drog, tutun. Statistic, 80% din infractiunile comise de minori au avut ca baza de plecare consumul de alcool.

Propunerea legislativa prevede amendarea cu sume cuprinse intre 500 si 1500 de lei a celor care nu vor respecta prevederile; in cazul a doua abateri succesive, unitatea in care s-a produs infractiunea poate fi inchisa.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.