Ministrul Turismului cu forme lipsite de continut

Ministrul Turismului cu forme lipsite de continut

0 199

Asta este Elena Udrea, care, dandu-se cu barca prin barci, a ajuns cu bicicleta la manastirile bucovinene ca sa promoveze turismul, vezi Doamne!
Tipa, ajunsa si la Brasov in excursia prin tara pe bani publici, a fost macar atat de sincera – din prostie sau din fandoseala? – sa recunoasca faptul ca nu stia de existenta in localitate a „Primei Scoli Romanesti” si ca a aflat despre existenta acestui valoros muzeu doar cand a ajuns sa-l viziteze.
„Marturisesc ca nu stiam de existenta acestui muzeu, care are in patrimoniu atatea lucruri de o valoare exceptionala. Am vizitat acest muzeu si existenþa lui imi intareste convingerea ca Brasovul are un imens potential pentru dezvoltarea turismului cultural si al celui ecumenic. Se afla in judet foarte multe monumente valoroase care pot fi incluse in circuitul turistic. Am putea face la Brasov un circuit al bisericilor vechi si al troitelor”, a declarat madama.
Oare la ce scoala o fi invatat Elena, ca sa recomand parintilor si bunicilor sa nu-si inscrie acolo urmasii, ca acestia sa nu ajunga la atata goliciune intelectuala, de cultura generala?
In cadrul vizitei la muzeu, directorul acestuia, Vasile Oltean, i-a prezentat ministrului primele documente scrise în limba românã, scrieri care dateazã din secolul al XII-lea, cat si primele carti in limba romana din tara, precum si tiparniþa lui Coresi.

„M-a impresionat faptul ca se pastraza aceste scrieri, care sunt scrieri vechi din secolul XII chiar. Stiam de la scoala ca ele au existat, dar nu imi imaginam ca se mai pastreaza undeva. E uimitor, nu-ti vine sa crezi. Parca esti intr-un loc in care vezi replicile lucrurilor, dar in realitate sunt chiar scierile de la vremurile acelea”, a declarat Udrea dupa vizitarea muzeului
Vedeti, tipa nu se hotaraste daca stia sau nu despre acest muzeu si valorile expuse. O fataiala de gasculita in contextul actualei culturi romanesti umbland la brat cu manelismul de kitsch.
Subiectul includerii Brasovului in circuitele de turism cultural, ecumenic sau religios, dar si cele privind eco-turismul ºi agro-turismul, a fost discutat de ministrul Turismului cu primarul municipiului Braºov, George Scripcaru, dar si cu primarii localitatilor din zona Fagarasului – Victoria, cu care Elena Udrea s-a intalnit la manastirea „Constantin Brâncoveanu” de la Sambata.
Dupa vizitarea muzeului, primarul Brasovului, coleg, subordonat si lingau de partid, i-a prezentat ministrului un plan de amenajare a Pietei Unirii, astfel incat sa puna in valoare Biserica Sfantul Nicolae, Muzeul Primei Scoli Romanesti si mormantul marelui diplomat Nicolae Titulescu.
Ma intrerb de ce primarul Scripcaru vrea sa pangareasca aceste locuri sfinte pentru adevaratii romani. Doar pentru a si-a tras vila prin preajme? Ar fi mai bine sa stea cuminte cat are timp.
„Eu i-am aratat ministrului ce vrem sa facem in Piata Unirii si cum va arata aceasta in sase luni de zile, astfel incat sa corelam Prima Scoala Romaneasca, Biserica Sf. Nicolae si Mormantul lui Nicolae Titulescu, care trebuie completate cu o amenajare ca si piata pietonala, nu asa cum e acum, o parcare dezordonata. Chiar daca e un efort financiar foarte mare, merita sa il facem asftel incat sa fie o a doua Piata a Sfatului aici, in Scheii Brasovului”, a declarat primarul Scripcaru.
Oare acest primar de doi bani s-a consultat cu locuitorii zonei, ca sa afle ca din mosi-stramosi zona a ramas neschimbat istorica? Cand se va hotari acest papagal sa inceteze schimbarea aspectului urban al Brasovului dupa penele sale vopsite de Dumnezeu la clipe de betie?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.