Ministrul Tineretului și Sportului a fost informat despre masterplanul pentru extinderea domeniului...

Ministrul Tineretului și Sportului a fost informat despre masterplanul pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov

0 114

Primarul George Scripcaru l-a invitat astăzi la Brașov pe ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, pentru a-i prezenta a doua etapă a masterplanului pentru extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov, dar și alte investiții care completează facilitățile de sport și agrement pe care le oferă în acest moment Poiana Brașov, dar și municipiul Brașov.

Studiul privind extinderea domeniului schiabil Poiana Brașov- etapa a doua a fost pus la dispoziția municipalității de Asociația de Turism Poiana Brașov și prevede extinderea domeniului schiabil cu încă 30 de hectare către Râșnov, realizarea a încă 10 km de pârtie (prin construcția a două pârtii noi și a unor pârtii de legătură), construirea a două noi sisteme de transport pe cablu (o telegondolă și un telescaun), amenajarea unui nou lac de acumulare și crearea unei legături dintre noul lac și cel existent, precum și asigurarea infrastructurii necesare înzăpezirii artificiale a pârtiilor noi și iluminarea a două noi pârtii. Investiția totală este estimată la 32 de milioane de euro.

Municipalitatea a prevăzut deja suma de 250.000 de lei în proiectul de buget pe anul 2020, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, urmând ca după definitivarea acestor documente să se treacă la realizarea efectivă a investiției.

De asemenea, primăria a achiziționat deja două mașini noi de bătut zăpada (ratracuri) prin proiectul de creștere a calității pârtiilor din Poiana Brașov, va amenaja trei trasee de mountain-bike cu niveluri diferite de dificultate, care vor putea fi utilizate și în organizarea de competiții internaționale, și are un proiect de amenajare a unei sănii de vară, care să completeze oferta turistică a stațiunii pentru turiștii care o vizitează în afara sezonului de schi.

,,Pârtii și transport pe cablu noi, în masivul Postăvarul pe versantul dinspre Râșnov, sanie de vară, iluminatul pârtiilor, traseele de mountain bike, toate acestea sunt investiții majore pentru Brașov și pentru România. Aceste investiții sunt destinate iubitorilor de sporturi de iarnă, dar și altor categorii, care își doresc activități de agrement. Extinderea domeniului schiabil este ultranecesară, cifrele de la turnichete ne arată clar acest lucru. Avem masterplanul pus la dispoziție de Asociația de Turism din Poiana Brașov, anul acesta am prevăzut 250.000 de lei în bugetul local pentru efectuarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar apoi vom trece la etapa de implementare. Este necesară și o altă cale de acces către Postăvarul, dar și celelelate investiții sunt foarte importante, pentru că oferă activități noi în Poiana Brașov, și în alte sezoane decât cel de iarnă“, a declarat primarul George Scripcaru.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.