Ministrul Sănătății mult prea sceptic – Institutul Cantacuzino ar putea produce...

Ministrul Sănătății mult prea sceptic – Institutul Cantacuzino ar putea produce vaccinuri în 5 ani

0 74

Noul ministrul al Sănătății Victor Costache a anunțat, marți, că Institutul Cantacuzino va putea produce vaccinuri în următorii 4 sau 5 ani, relatează Mediafax. Este un anunț care nu pare sa producă prea multă mobilizare într-un domeniu ce ține inclusiv de securitatea românilor.
Institutul Cantacuzino – deja discutăm între noi. Înteleg ca stă foarte bine organizat. Se poate organiza, dar va dura între 4 și 5 ani până va produce vaccinuri”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24. Acesta a spus că momentan Cantacuzino rămâne în subordinea Ministerului Apărării.

Întrebat despre declarațiile fostului guvern, care anunța că institutul ar putea produce vaccinuri în maximum 2 ani, ministrul a spus că acestea sunt detaliile pe care le-a primit.
E bine să fim realiști. Să fim exacți. Nu am făcut audit la Institutul Cantacuzino. Informațiile sunt despre un institut care nu este în subordinea mea”, a explicat Victor Costache. Păi, daca nu ai facut audit, nu ai informații, de ce îți dai cu părerea domnule ministru. Astfel de declarații nu servesc nimănui, poate doar străinilor.
Vă reamintim că în luna aprilie 2019, Gabriel Leș, fostul ministru al Apărării, declara că s-ar putea ca, din 2020, la Cantacuzino să fie produse vaccinuri: „Vreau să fiu foarte sincer, cu toate că Ministerul Apărării Naţionale de la preluare, de un an şi jumătate, şi-a asumat şi doi ani ca termen de livrare a unor vaccinuri, nu cred că vom reuşi să-l respectăm. Dar, cel târziu până la mijlocul anului viitor, dacă toate lucrurile merg pe drumul pe care am pornit acum, cred că vom putea discuta şi despre aceste vaccinuri”.
România trebuie să-și refacă vechile capacități de producție în domeniul sănătății, absolut necesare pentru securitatea cetățenilor.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.