Ministrul Sănătății a venit ieri la Brașov să transmită că ministerul participă...

Ministrul Sănătății a venit ieri la Brașov să transmită că ministerul participă dar nu se bagă

0 72

Că brașovenii sunt luați de proști la București este o realitate care tinde să capete anvergura unei axiome de necontrazis. Spitalul Regional pe care-l flutură neputinciosul primar Allen Coliban este iar subiect de protocoale și malversațiuni, ultimul episod dezgustător pe această temă având loc ieri, în cadrul vizitei ministrului Sănătății, morganatica și incompetenta pluseristă Ioana Mihăilă.
Concret, ministerul a transmis modificarea participării MS la proiectul Spitalului Regional, și anume neparticiparea acestui catastrofal și corupt minister la sprijinirea prin resurse financiare, resurse umene-specialiști și resurse logistice,ce-or mai fi și alea, așa cum se angajase inițial în draftul de protocol. Negru pe alb. Pentru că Regionalul brașovean nu face parte din PNRR, nu poate fi sprijinit de guvern și de minister, pentru că ar exista riscul nerealizării spitalelor regionale din Craiova, Cluj, Iași.

Ministrul pluserist a deversat o turbincă de promisiuni mincinoase la Brașov
Așa că Mihăilă, mincinoasă cum o știm, a venit să îndulcească amărăciunea retragerii participării concrete a ministerului Sănătății din implementarea acestui proiect, dar a promis găunos sprijin pentru identificarea altor resurse financiare, din iluzorii fonduri europene.
Cam asemenea sprijin pe care l-au demonstrat și în promovarea PNRR la Bruxelles, plan care a fost returnat exact în capul guvernului, recte Ministerului Sănătății.
A mai evocat posibilitatea ca Spitalul Regional Brașovean să fie susținut financiar prin POS, un fel de plan operațional de sănătate nefinanțat, care este și el în restructurare, după adoptarea PNRR, și acesta respins de Comisia Europeană. Deci ministrul Pinochio userist-plusist și-a transportat fizicul ministerial ieri la Brașov pentru a semna un protocol lovit de nulitate, adicătelea inutil, prin retragerea participării concrete a MS din proiectul Spitalul Regional Brașov.

Liderii administrativi ai Brașovului s-au frânt de mijloc în fața vremelnicei ministrese
Că bucureștenii ne mint și ne urăsc pe noi brașovenii încă din 15 Noiembrie 1987, este o constatare pe care nu mai trebuie să ne-o reactualizăm.
Nu este de înțeles pasivitatea și conformarea liderilor adminstrativi ai orașului și județului față de tuta vremelnică de la minister. Ne-am fi așteptat la o luare de poziție fermă și contestatară față de trangresiunea ministerului, la suirea unor acuze întemeiate în capul ministresei, potrivit cărora Ministerul Sănătății nu are intenția reală de a sprijini un Spital Regional la Brașov.
La ieșiri dure la declarații de presă a măreților noștri lideri brașoveni, pentru a ne demonstra că nu stau și așteaptă în genunchi resturile azvârlite de guvern Brașovului. Emil Boc așa ar fi făcut, de aceea el a și primit Spital Regional, deși are ditamai clinica universitară în Cluj.

Ministerul Sănătății a aruncat brașovenilor un osicior minuscul din ciosvârta PNRR
Pentru că includerea în PNRR a unui simplu spital de infecțioase nu reprezintă decât un asemenea rest, căzut de la masa bogaților în spitale, ne referim la Cluj, Iași, Craiova. Paturile stăteau oricum neocupate și în vechiul spital de infecțioase brașovean.
Puteau foarte bine reabilita corespunzător spitalul existent și adăugarea unui pavilion-două. Le mai trebuia și un lift la cel existent. Dar un asemena proiect insignifiant nu poate ține de un amplu proiect al iluzoriului Brașov Medical, fără Spital Regional culmea, după ce a dispărut ca Industrial, iar ca Verde mai are de așteptat.
Coliban, în afară de lansarea de sintagme imbecile pe facebook, prin care își demonstrează și își definește neputința, nu pare a înfăptui ceva în Brașov, ceea ce există acum în municipiu funcționând din vremea lui Scripcaru.
Și pentru a-și camufla nepriceperea și neghiobia în administrarea treburilor publice, a lansat iarăși perdeaua de fum useristă a ,,Luptei cu Mafia, cu Cuibul de Viespi,, de la RIAL, de la P%P, de la Poliția Locală, pe care le-ar fi deranjat, vezi Doamne! Ca și la București, la Brașov proiectul politic numit USR este un proiect E-Șu-At, după cum îi place să silabisească președintelui Iohannis.
O turmă de trotinetiști progresiști proști și incompetenți a acaparat Primăria Brașov în locul unei vechi cooperative de hoți și corupți. Măcar ăia mai construiau ceva. În rest, nimic nou pe frontul de vest și în viața brașovenilor.

Libiu Mateescu         

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.