Ministrul Orban si-a luat zborul de la Ghimbav

Ministrul Orban si-a luat zborul de la Ghimbav

0 164

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a zburat, la propriu, de pe pista de lansare a avioanelor de agrement de la IAR Ghimbav, pentru a vedea de sus zona in care se va construi viitorul aeroport Brasov-Ghimbav.


Ministrul a ajuns in jurul orelor 10.15 la Brasov, unde, la Hotelul Aro Palace, a luat cuvantul la conferinta Energie-Cites care se desfasoara in aceste zile in urbea de la poalele Tampei.


Ludovic Orban si-a declarat, intr-o conferinta de presa, desfasurata in sediul Consiliului Judetean Brasov, sustinerea fata de proiectul aeroportului din Brasov. „Vom sutine constructia aectui obiectiv de importanta capitala pentru Brasov. De cand eram mic, fiind brasovean, imi doream sa existe un aeroport la Brasov. Presedintele Cancescu (presedintele CJ, Aristotel Cancescu) va avea toata sustinerea mea”, a? precizat ministrul. Orban a mentionat ca de la bugetul ministerului vor fi alocati bani pentru lucrarile necesare la infrastructura aeroportului. Potrivit declaratiilor ministrului, alocatia bugetara va putea fi facuta abia in 2008, avand in vedere ca in acest an nu sunt bani prevazuti in buget.


Totodata, ministrul Transporturilor a mai declarat ca ocolitoarea mare a Brasovului si cea a Fagarasului vor fi prioritare pentru ministerul pe care il conduce. „Exista bani contractati cu Banca Mondiala pentru centurile mari a cinci orase din Rominia inca din ianuarie 2004, cand a fost semnat memorandumul? cu institutia financiara respectiva. Dupa 1 mai vom semna contractul de consultanta si proiectare”, a mai spus Orban. Minsitrul spera ca in acest an ocolitoarea Fagarasulu sa fie inceputa.


De asemenea, Ludovic Orban a promis ca demersurile pentru restabilirea calendarului constructiei autostrazii Brasov-Bors sunt in lucru, iar o prioritate il va avea tronsonul Brasov-Fagaras, care va continua cu drumul express Fagaras-Sibiu. „Voi negocia cu cei de la Behtel, care au contractat austostrada Brasov-Bors. Se va renegocia calendarul de lucrariri, precum si termenele de finalizare”, a promis Orban.


Dupa conferinta desfasurata in sala de consiliu a plenului judetean Brasov, minstrul Orban s-a deplasat, impreuna cu presedintele CJ Brasov si cu mai multti consilieri judeteni liberali si independenti, la IAR Ghimbav pentru a-si indeplini dorinta: „Vreau sa vad cu ochii mei locatia viitorului aeroport, si zona unde se va construi centura ocolitoare a Brasovului”. Ceea ce s-a si intamplat. Oraban, chiar a urcat inbtr-unul dintre avioanele de agrement ale uzinei, astfel incat a putut vedea de sus, cele doua locatii. La Ghimbav au mai fost prezenti si reprezentantii Itelcan Canada, societate care a castigat licitatia pentru constrctia aeroportului, investitie care se va derula in parteneriat public-privat cu CJ Brasov, in valoare de 100 de milioane de euro, din care cinci milioane vor trebui asgurate din bugetul judetului.


Dupa aterizare, Orban s-a grabit sa ajunga in Poiana Brasov, unde fusese invitat la un seminar al Clubului Feroviar Roman.


Totusi, trebuie spus ca, printe motivele ministrului liberal al Transporturilor, este si cel electoral. Astfel, in jurul orelor 16.00, Orban s-a reintalnit cu Aristotel Cancescu, lider al PNL Brasov, repcum si cu stafful liberal local, pentru a discuta despre strategia locala a partidului in campania premergatoare referenedumul de demitere a lui Traian Basescu.


?M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.