Ministrul Muncii, Violeta Alexandru critică ANOFM

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru critică ANOFM

1 70

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, această săptămână că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) este o instituţie pasivă, în care oamenii nu au încredere, şi a subliniat că aceasta trebuie să devină „mai suplă”, adăugând că 53% dintre persoanele cu ajutor social sunt beneficiari ai acestei măsuri de peste 5 ani.

Atâta vreme cât AJOFM/ANOFM, instituţia cheia, pilon, care trebuie să găsească politici pentru încurajarea intrării în piaţa forţei de muncă, respectiv măsuri prietenoase active, cu o bună înţelegere a mediului privat, este o instituţie pasivă care se ocupă cu plătit subvenţii şi în general cu înregistrarea evidenţelor atât a cererii, cât şi a ofertei mari, schimbări nu se vor produce, aşa încât sunt în mijlocul unei mici revoluţii la ANOFM, prin care am încredere că voi trece cu bine şi care va duce la o instituţie suplă, care să înţeleagă că lumea s-a schimbat, piaţa muncii s-a schimbat, angajatorii au nevoie de o cu totul altă relaţie şi oamenii care îşi caută un loc de muncă ar trebui să se uite la această instituţie cu încrederea că ea chiar le găseşte un loc de muncă. În acest moment, oamenii nu au încredere. Se înregistrează în evidenţele AJOFM cei care nu au altă posibilitate”, a spus ministrul.

În opinia sa, participarea la târgurile de job-uri sunt doar pentru a bifa statistici. Ea a arătat că partea de plăţi ar putea fi orientată de la AJOFM la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

I.R,

COMENTARII

  1. Individa asta este modelul tipic al activistilor SOROS!
    Stie doar sa critice si daca se poate,isi va darima propriul guvern!
    De asemenea oameni,trebuie sa ne ferim si sa-i indepartam de luarea deciziilor!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.